Real Madrid ja Espanyol iskivät yhteen lauantaina Bernabéulla La Ligan 16. kierroksen ottelussa.

Real Madrid onnistui lopulta voittamaan Espanyolin varsin vaivattomasti maalein 2-0 ja siirtyi samalla La Ligan kärkeen kolmen pisteen karkumatkalle Barcelonasta. Barcelona pelaa kierroksen oman ottelunsa lauantai-iltana isännöidessään Mallorcaa.

Vinícius oli avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa puoleentoista kuukauteen ja pelasi varsin pirteän avausjakson luoden muutaman maalipaikan, mutta viimeistely ontui.

Ilman loukkaantumisista kärsiviä Eden Hazardia, Gareth Balea ja Marceloa pelannut Real Madrid nappasi johtoaseman itselleen kymmenisen minuuttia ennen taukoa. Boksiin noussut Raphaël Varane sai pallon haltuunsa ja laukoi isännät varmasti maalin etumatkalle. Karim Benzema syötti Varanen osuman.

Toisella jaksolla Real Madrid hallitsi ensimmäisen puoliskon tapaan pelitapahtumia ja Espanyolin näennäiset vastahyökkäykset jäivät onnettomiksi.

Benzema pisti ottelun pakettiin noin vartti ennen päätösvihellystä päästyään ohittamaan entisen joukkuetoverinsa ja nykyisen Espanyol-vahti Diego Lópezin maalin edustalta. Maali oli Benzeman 11. tämän kauden La Ligassa. Ranskalaiskärki johtaa La Ligan maalipörssiä.

Real Madrid sai ikäviä uutisia muutama minuutti Benzeman maalin jälkeen, kun Ferland Mendy sai toisen keltaisen kortin ja joutui poistumaan kentältä ulosajon seurauksena. Real Madridilla ei ole siten käytettävissä vasempia laitapuolustajia ensi viikonloppuna Mestallalla, koska pelikieltoisen Mendyn lisäksi Marcelo on loukkaantuneena.