”Operaatio poistomyynti” alkamassa – Real Madridin päästävä kolmessa viikossa eroon 12 pelaajasta

© Kuva: Getty Images

Synkän ja pokaalittoman kauden pelanneen Real Madridin odotettiin panevan kesän siirtomarkkinoilla toden teolla hulinaksi, eikä offseason-jännärien ole tarvinnut pettyä. Real Madrid on törsännyt viiteen uuteen pelaajaan siirtokorvauksina huikeat 303 miljoonaa (ja mahdolliset myöhemmin maksettavat bonukset päälle) lyöden jo kesäkuussa laudalta vanhan yhden siirtoikkunan ennätyksensä.

Jollain tapaa Real Madridin siirtohulinat saa perspektiiviin, kun ottaa huomioon, että se on kuluttanut tässä siirtoikkunassa uusien pelaajien siirtosummiin enemmän kuin globaalissa vertailussa sijoilla 2-4 olevat joukkueet yhteensä. Bayern München, Borussia Dortmund ja Barcelona ovat käyttäneet hankintoihin yhteensä 302 miljoonaa euroa – ja niistä jokaisella on kuitenkin myös saatavia (lähteenä tässä Transfermarkt).

Realilla onkin tällä hetkellä listoillaan peräti 37 pelaajaa, joten seuraavaksi alkaa olla poistomyyntien aika. Tuollaista rosteria ei yksinkertaisesti tarvita, ja tulojakin tarvitaan – jo pelkästään Financial Fair Playn takia.

AS kertoo Real Madridin edustusjoukkueen palaavan harjoituksiin 8. heinäkuuta. Tuohon mennessä palkollisten listaa tulisi keventää huomattavasti. Toisin sanoen seuralla on kolme viikkoa aikaa hankkiutua eroon peräti 12 pelaajasta. Nyt on alkamassa ”operaatio poistomyynti”.

Maalivahtiosastolla uutta seuraa etsitään Keylor Navasille. Valmentaja Zinedine Zidane olisi halunnut mielellään Navasin pitää, mutta seurajohto valitsi mieluummin Thibaut Courtois’n Navasin korkeamman iän takia. Navasista on kerrottu kiinnostuneen ainakin PSG:n ja Manchester Unitedin.

Toppariosastolta seuraa etsittäneen joko Jesus Vallejolle tai Nacholle, sillä Sergio Ramos ja Raphaël Varane jatkavat joukkueessa, ja vahvistukseksi on hankittu Éder Militão. Vasemman laitapuolustajan tontilta puolestaan eroon halutaan Theo Hérnandezista ja Sergio Reguilónista, jolle haetaan kauden mittaista lainapestiä.

Keskikentältä Marcos Llorente on siirtymässä huhujen mukaan Atlético Madridiin, jossa jo hänen isoisänsä Ramón Grosso 1960-luvulla pelasi. Myöskään Chelseassa kauden lainalla pelanneen Mateo Kovacicin ei uskota nousevan Real Madridin joukkueen mukana Montrealin-koneeseen harjoitusleirin alkaessa. Zidanen suosiossa ei ole liioin Dani Ceballos, jolle näytettäneen niin ikään ovea. James Rodríguez on lähellä siirtoa Napoliin.

Valtavasti ylitarjontaa Real Madridilla on laitahyökkäjien paikalla, sillä listoilla on niille tonteille peräti kahdeksan pelaajaa: Gareth BaleBrahim DíazLucas VázquezRodrygoEden HazardMarco AsensioVinicius ja Martin Ödegaard. Ainakin 2-3 tästä joukosta voi kuvitella vaihtavan maisemaa, ja täysin varma lähtijä on oikeastaan vain Ödegaard.

Puhelimet käynevät kuumina Real Madridin toimistolla, sillä nyt etsitään ylijäämämiehille ostajia.