Näkökulma: Kuka Real Madridin pelaajista joutuu koirankoppiin, kenelle elämä hymyilee? Zidanen paluun voittajat ja häviäjät

© Kuva: Getty Images
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Zinédine Zidane on Real Madridin uusvanha päävalmentaja kesään 2022 saakka. Seura tiedotti valmentajanvaihdoksesta maanantai-iltana.

Zidanen paluu tarkoittaa mitä todennäköisimmin hyviä aikoja yksille ja huonoja toisille. Listasimme Zidanen paluun voittajat ja häviäjät.

Voittajat

Isco ei joudukaan jättämään Real Madridia?

Iscolla pyyhki ihan kohtuullisen mukavasti alkukaudesta. Julen Lopeteguin alaisuudessa tuli vastuuta, mutta mies passitettiin lähes saman tien koirankoppiin, kun Lopetegui vaihtui Santiago Solariin.

Viime kaudella Isco oli Real Madridin peliaikavertailussa 14:s, kun huomioidaan vain La Liga. Mestarien liigassa Isco sai peliaikaa yhdeksänneksi eniten. Tämän kauden La Ligassa Isco on pudonnut La Ligan osalta peliaikavertailussa sijalle 18. Mestarien liigassa sijoitus oli 16:s. Tähän asiaan tulee todennäköisesti jonkinlainen muutos. On hyvin mahdollista, että Zidane vähintäänkin antaa Iscolle reilun näyttöpaikan loppukauden aikana ja päättää vasta sen jälkeen, onko pelintekijälle käyttöä vielä ensi kaudella.

Karim Benzeman kausikorttiin uusi leima

Karim Benzema ei oikeastaan missään vaiheessa edes menettänyt asemaansa. Siinä missä Benzema oli viime kaudella vakionimi Realin avauskokoonpanossa, tällä kaudella ranskalaisen asema on vain vahvistunut. Ainoastaan Sergio Ramos on pelannut La Ligassa tällä kaudella enemmän kuin Benzema ja vain Kroos on Mestarien liigan osalta peliaikavertailussa Benzeman edellä.

Zidanen edellisen pestin aikana vääräleuat irvailivat, että Benzemalla on kausikortti avaukseen ja että Benzemalla on suoranaista kiristysaineistoa Zidanea ja Florentino Péreziä vastaan. Nyt näyttää siltä, ettei Benzeman asema jatkossakaan horju, kun Zidane on taas talossa. Benzeman peluuttaminen olisi toki nyt perustellumpaakin kuin esimerkiksi viime kaudella, sillä ranskalainen on petrannut viime kaudesta. Koko keskushyökkääjätilanne voi toki muuttua, jos Kylian Mbappén tai Harry Kanen kaltainen kärki voisi olla saatavilla.

Keylor Navas tolppien väliin?

Maalivahtiasia on jatkossa hyvin mielenkiintoinen. Sanotaan, että Pérez olisi halunnut hankkia Kepa Arrizabalagan Athletic Bilbaosta tammikuussa 2018. Sanotaan myös, että kauppa kaatui Zidanen vastustukseen.

Zidane oli edellisen pestinsä aikana vankkumaton Keylor Navasin tukija. Navas on toki yhä joukkueessa, mutta viime kesänä Real hankki uudeksi ykkösvahdiksi Thibaut Courtois’n. Nyt on hyvin mielenkiintoista nähdä, julistaako Zidane uudestaan kilpailun alkaneeksi Navasin ja Courtois’n välillä.

Ja vaikka Navas tai Courtois myytäisiin kesällä, maalivahtiasiaan jäisi hyvin jännittynyt tilanne. Realin kolmosvahti kun on tällä hetkellä Zidanen oma poika Luca. Olisiko isäpapalla houkutusta hieman avittaa poikansa urakehitystä…?

Onko Marcelolla vielä saumaa palata avaukseen?

Vielä viime kaudella Marcelo oli Real Madridin käytetyimpiä pelaajia. Brassipakki sai La Ligassa seitsemänneksi eniten minuutteja Realin pelaajista. Mestarien liigassa Marcelo oli peliaikavertailun viides.

Tällä kaudella tilanne on muuttunut täysin. Solari pudotti Marcelon penkille ja nosti vasemman pakin tontille 22-vuotiaan Sergio Reguilónin. Tällä hetkellä Marcelo on La Ligassa Realin peliaikavertailun 14:s ja Mestarien liigassa 13:s.

Italiasta kantautuvien tietojen mukaan Marcelo olisi jo sopinut tulevan kesän siirrosta Juventukseen. Jos siirto on jo sovittu, Reguilón jatkanee avauksen miehenä myös Zidanen alaisuudessa. Jos sen sijaan mitään siirtoa ei ole tulossa, Marcelo voi saada uuden mahdollisuuden nyt kun Zidane palasi Los Blancosiin.

Häviäjät

Gareth Balen päivät luetut?

Zidanen paluu tuonee hymyn monen huulille. Gareth Bale ei ole yksi heistä. Bale on tietysti kärsinyt läpi (Real Madrid-)uransa loukkaantumisista, mutta hän ehti myös ajautua Zidanen viime pestin aikana koskemattomasta BBC-triosta Zidanen epäsuosioon.

Viime kauden La Ligassa Bale sai Real-pelaajista peliaikaa 16:nneksi eniten. Mestarien liigassa sijoitus oli 15:s. Erityisesti Balea jäi kismittämään penkiltä aloittaminen viime kevään Mestarien liigan finaalissa – vaikka walesilainen sitten myöhemmin finaalin ratkaisikin.

Bale otti finaaliturhautumiseensa kantaa Zidanen lähdettyä Realista. Myöhemmin Bale antoi vielä Daily Mailille haastattelun, jossa hän ”ei halunnut sanoa, kumpi on parempi valmentaja, Zidane vai Lopetegui”.

Bale on Solarinkin aikana ajautunut yhä kauemmas koskemattoman BBC-trion ajoista. On hyvin mahdollista, ettei walesilaiselle ole paikkaa enää ensi kauden joukkueessa. Balen myyminen voisi myös tuoda tärkeää rahoitusta uusia galáctico-hankintoja ajatellen.

Dani Ceballos on viimeisen pelinsä pelannut?

Siinä missä Balen tilanne näyttää hankalalta, Ceballosin voisi melkeinpä nyt jo sanoa olevan ulkona Realin ensi kauden joukkueesta.

Taiturimainen Ceballos on ollut sellainen suht säännöllinen vaihtopelaaja tällä kaudella. La Ligan osalta hän on Realin peliaikatilaston 13:s. Ero on valtava viime kauteen, jolloin hän sai koko La Liga -kauden aikana peliaikaa vain 397 minuuttia. Ceballosin taakse jäivät ainoastaan suuret nimet Borja Mayoral ja Luca Zidane.

Zidanen erottua Ceballos sanoi hyvin suoraan näkemyksensä ranskalaisvalmentajasta:

– Jos Zidane olisi jatkanut, minun olisi pitänyt vaihtaa seuraa.

Nyt Zidane on taas isäntä talossa, joten lienee hyvin todennäköistä että Ceballos lähtee tänä kesänä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue lisää

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS