Eurooppalaisen jalkapallokevään suurin yllätys nähtiin tiistai-iltana Madridissa. Ajax pudotti Real Madridin Mestarien liigasta voitettuaan Bernabéulla neljännesvälierien toisen osan maalein 4-1.

Ensimmäinen osa oli päättynyt Amsterdamissa kolmisen viikkoa sitten Real Madridin 2-1 -vierasvoittoon, mutta se ei riittänyt läheskään Santiago Solarin suojateille tiistaina Espanjan pääkaupungissa.

Ajax aloitti ottelun loistavasti. Vieraat pääsivät pallonriiston myötä nopeaan vastahyökkäykseen ja Hakim Ziyech siirsi komealla viimeistelyllä hollantilaiset johtoon vain seitsemän minuutin jälkeen.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin David Neres aiheutti sokkihoitoa Real Madridin kannattajille. Neres sai pallon haltuunsa pilkun kohdalla, ohitti Thibaut Courtois’n ja iski Ajaxin kahden maalin etumatkalle.

Real Madrid koki jalkapallomaailman ikävän puolen ensimmäisen puolen tunnin aikana myös loukkaantumisten puolella. Lucas Vázquez ja Vinícius joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten vuoksi. Kummatkin poistuivat vaihtopenkin puolelle itkien.

Kenties ottelun suurempana tähtenä muistettava Dusan Tadic vei Ajaxin toisella jaksolla jo kolmen maalin etumatkalle. Pallo näytti aluksi jo ylittävän sivurajan, mutta linjatuomari ei nostanut lippuaan ylös ja peli sai jatkua. Tadic sai pallon boksin reunalla ja laukoi komeasti vieraiden kolmannen. Maalia katsottiin sivurajan vuoksi VAR:lta useamman minuutin ajan.

Real Madrid nosti itsensä peliin hetkeksi mukaan Marco Asension maalin myötä. Viníciuksen tilalle kentälle vaihdettu Asensio sijoitti pallon varmasti ohi Ajaxin maalia vartioineen André Onanan.

Real Madridin taistelutahto ei kestänyt kauaa elossa, sillä Ajax pisti otteluparin viimeistään pakettiin 20 minuuttia ennen loppua. Lasse Schöne laukoi kerrassaan upean vapaapotkun ohi Courtois’n ja hollantilaisten juhlat saivat alkaa.

Lisäajalla Nacho otti vielä suoran punaisen ja on Sergio Ramosin tapaan sivussa ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheen avausottelusta, jos Real Madrid etenee kilpailuun ensi kaudeksi.