Real Madrid varmisti käytännössä puolivälieräpaikkansa Copassa kaadettuaan Leganésin neljännesvälierien avausosassa Bernabéulla maalein 3-0.

Real Madridin maaleista vastasivat pilkun sisään ampunut Sergio Ramos, Lucas Vázquez ja Vinícius.

Bernabéulle oli saapunut vain 44 000 katsojaa seuraamaan paikalliskamppailua, vaikka lippujen hinnat lähtivät vain 15 eurosta ylöspäin.

Real Madrid oli selvästi hallitsevampi osapuoli avausjaksolla. Gerard Gumbau kaatoi Álvaro Odriozolan vieraiden boksin sisällä ja tuomari vei pallon pilkulle. Ramos lähetti Leganés-vahti Ivan Cuéllarin varmasti väärään suuntaan ja iski samalla ottelun voittomaalin.

Toisen jakson puolivälissä Vázquez vei Real Madridin kahden maalin etumatkalle. Muutamaa minuuttia myöhemmin Vinícius teki ottelun viimeisen maalin komealla volleylla.

Real Madridin tuore hankinta Brahim Díaz teki debyyttinsä vartti ennen loppua.

Toinen osa pelataan ensi keskiviikkona Butarquella.