Rahalla saa ja hevosella pääsee. Jalkapallon suurliigat – ja ennen kaikkea Valioliiga – nettoavat nykyään TV-tuloina paljon aiempia vuosia enemmän, ja markkinointi suuntautuu lisätienestien toivossa vahvasti Euroopan ulkopuolelle.

Tulojen lisäksi kasvavat toki myös menot. Pelaajien siirtokorvauksissa sadan miljoonan euron raja on ylitetty jo moneen kertaan. Räjähdysmäisessä kasvussa ovat ymmärrettävästi kaiken muun ohella myös pelaajien palkat.

AS kertoo, että Real Madridin pelaajiston palkat ovat lähestulkoon kaksinkertaistuneet viimeisten viiden vuoden aikana. Ilman asianmukaisia palkankorotuksia kun tähdet saattaisivat karata parempien tienestien toiveissa vaikkapa Englantiin tai Pariisiin.

Real Madrid maksoi edustusjoukkueensa pelaajille kaudella 2017-2018 bruttopalkkoina 280,7 miljoonaa euroa. Vaikka palkkakuningas Cristiano Ronaldon lähdöstä syntyikin merkittävä säästö, summa menee jota kuinkin yksiin Thibaut Courtois’n sopimuksen ja Luka Modricin edessä olevan palkankorotuksen kanssa.

Viimeisten kahden vuoden aikana Real Madrid on antanut rahakkaita jatkosopimuksia Toni Kroosille, Modricille, Lucas Vázquezille, Gareth Balelle, Marco Asensiolle, Marcelolle, Iscolle, Karim Benzemalle, Dani Carvajalille ja Raphaël Varanelle. Kun vielä viisi vuotta sitten Real Madrid maksoi ykkösjoukkueen pelaajilleen palkkoina 145 miljoonaa euroa, on summa nyt noussut siitä 135 miljoonalla.

280 miljoonan vuotuisten palkkakulujen lisäksi Real maksoi pelaajilleen bonuksina kaikkiaan 54,8 miljoonaa euroa. Bonukset lankesivat maksuun Mestarien liigan, seurajoukkueiden MM-turnauksen sekä voitettujen Espanjan ja Euroopan Supercupien myötä. Kaikkiaan pelaajat siis ansaitsivat viime kaudella muhkeat 339,9 miljoonaa euroa.

Barcelonassa palkkakehitys on ollut hyvin samankaltainen. Viimeiset viralliset tiedot ovat kaudelta 2016-2017, jolloin Barca maksoi edustusjoukkueen pelaajille 225 miljoonaa euroa. Neljä vuotta aiemmin summa oli vain 115 miljoonaa.