Real Madrid otti vahvan otteen jatkopaikasta kaadettuaan Ajaxin vieraskentällä Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa 2-1. Pelin 90. minuutilla vieraiden kapteeni Sergio Ramos otti UCL-kauden kolmannen varoituksensa, ja on sen myötä pelikiellossa otteluparin toisessa osassa Santiago Bernabéulla. Ilmassa leijuu kuitenkin uhka, että Ramosin pelikiellosta tulee lopulta kahden ottelun pituinen, sillä pelin jälkeen hän kertoi hakeneensa varoitusta saadakseen varoitustilinsä nollattua.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten hakenut varoitusta. Se oli mielessäni. En halua aliarvioida vastustajaa tai pitää otteluparia ratkenneena, mutta päätin sen niin, Ramos totesi pelin jälkeen Sportin mukaan.

– Oli 88. minuutti, ja näin voin saada lepovuoron toisessa osaottelussa. Olen toki kentän laidalla tsempatakseni joukkuetta.

Andy Nelson

@sportingways
#Sports_Betting Sergio Ramos booking: Did Real Madrid captain get deliberate yellow card vs Ajax?: Real Madrid captain Sergio Ramos will miss his side's Champions League last 16 second leg against Ajax after picking up a late yellow card for a foul on… dlvr.it/QysCwF

Mikäli Ramos todella näin sanoi, voi hänen pelikieltonsa kaksinkertaistua, sillä UEFA ei hyväksy tahallaan otettuja varoituksia varoitussaldon nollaamiseksi sopivalla hetkellä. Kaikkien varoitustilit nollataan vasta puolivälierien jälkeen, joskin jo tuolloin langenneet pelikiellot pysyvät välierävaiheessa toki voimassa.

Ilmeisesti huoli pelikiellon jatkumisesta puolivälieriin kantautui myös Ramosin korviin, sillä hän kiisti tahallisen varoituksen Twitter-tilillään vielä samana iltana.

– Ottelussa on paljon jännitteitä ja tunteita. Päätöksiä täytyy tehdä sekunneissa. Parasta tässä päivässä on tulos. Huonointa on se, etten voi pelata pelikavereideni rinnalla toisessa osaottelussa, Ramos kirjoittaa.

– Haluan tehdä selväksi, että minuun se sattuu enemmän kuin kenenkään muuhun. En ole tavoitellut varoitusta, kuten en tehnyt edellisessä ottelussa Romaakaan vastaan. Kannustan joukkuetta katsomosta muiden fanien tavoin ja toivon, että yllämme puolivälieriin.

Sergio Ramos

@SergioRamos
Quiero dejar claro que me duele más que a nadie, que no he forzado la tarjeta, como tampoco lo hice contra la Roma en mi anterior partido de @ChampionsLeague, y que apoyaré desde la grada como un hincha más con la ilusión de poder estar en cuartos.
#HalaMadrid

Sergio Ramos

@SergioRamos
En un partido son muchas tensiones, muchas sensaciones y muchas pulsaciones. Hay que tomar decisiones en segundos. Lo mejor de hoy es el resultado. Lo peor, no poder estar en la vuelta junto a mis compañeros por un lance del juego.

Ottelu Real Madrid-Ajax pelataan 5. maaliskuuta.

Sergio Ramos

@SergioRamos
6⃣0⃣0⃣
But it's more than just 600 games. It's a life in white. Thanks for coming with me.
What I could never have imagined and what lies ahead. Always on the front line, always hungry for more.
#HalaMadrid @realmadriden

Sergio Ramos

@SergioRamos
6⃣0⃣0⃣
Pero no son solo 600 partidos, es una vida de blanco. Gracias por vivirla conmigo.
Lo que nunca imaginé y lo que queda por imaginar. Siempre al frente, siempre a por más.
#HalaMadrid