Uhkaako pidempi pelikielto? Sergio Ramosilta ristiriitaisia lausuntoja Ajax-pelin jälkeen

© Kuva: Getty Images

Real Madrid otti vahvan otteen jatkopaikasta kaadettuaan Ajaxin vieraskentällä Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa 2-1. Pelin 90. minuutilla vieraiden kapteeni Sergio Ramos otti UCL-kauden kolmannen varoituksensa, ja on sen myötä pelikiellossa otteluparin toisessa osassa Santiago Bernabéulla. Ilmassa leijuu kuitenkin uhka, että Ramosin pelikiellosta tulee lopulta kahden ottelun pituinen, sillä pelin jälkeen hän kertoi hakeneensa varoitusta saadakseen varoitustilinsä nollattua.

– Valehtelisin, jos väittäisin, etten hakenut varoitusta. Se oli mielessäni. En halua aliarvioida vastustajaa tai pitää otteluparia ratkenneena, mutta päätin sen niin, Ramos totesi pelin jälkeen Sportin mukaan.

– Oli 88. minuutti, ja näin voin saada lepovuoron toisessa osaottelussa. Olen toki kentän laidalla tsempatakseni joukkuetta.

Mikäli Ramos todella näin sanoi, voi hänen pelikieltonsa kaksinkertaistua, sillä UEFA ei hyväksy tahallaan otettuja varoituksia varoitussaldon nollaamiseksi sopivalla hetkellä. Kaikkien varoitustilit nollataan vasta puolivälierien jälkeen, joskin jo tuolloin langenneet pelikiellot pysyvät välierävaiheessa toki voimassa.

Ilmeisesti huoli pelikiellon jatkumisesta puolivälieriin kantautui myös Ramosin korviin, sillä hän kiisti tahallisen varoituksen Twitter-tilillään vielä samana iltana.

– Ottelussa on paljon jännitteitä ja tunteita. Päätöksiä täytyy tehdä sekunneissa. Parasta tässä päivässä on tulos. Huonointa on se, etten voi pelata pelikavereideni rinnalla toisessa osaottelussa, Ramos kirjoittaa.

– Haluan tehdä selväksi, että minuun se sattuu enemmän kuin kenenkään muuhun. En ole tavoitellut varoitusta, kuten en tehnyt edellisessä ottelussa Romaakaan vastaan. Kannustan joukkuetta katsomosta muiden fanien tavoin ja toivon, että yllämme puolivälieriin.

Ottelu Real Madrid-Ajax pelataan 5. maaliskuuta.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille