Sergio Ramos selvensi kommenttejaan tahallisesta kortista – Uefan tutkinta käynnissä

© Kuva: Getty Images

Real Madridin kapteeni Sergio Ramos selvensi Marcalle, mitä hän tarkoitti, kun hän kertoi tv-haastattelussa ”hakeneensa varoitusta” Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Ajaxia vastaan.

Ramos otti keltaisen kortin ottelun 88. minuutilla kaadettuaan Ajaxin hyökkääjän Kasper Dolbergin. Ottelu oli tuossa vaiheessa jo loppulukemissa 2-1 Madridin hyväksi.

Varoitus tiesi Ramosin korttitilin täyttymistä, joten hän on varmuudella sivussa toisesta osaottelusta, joka pelataan Madridissa 5. maaliskuuta.

Ensimmäisen osan jälkeen Ramos kertoi tv-haastattelussa ”hakeneensa varoitusta”.

– En halua aliarvioida vastustajaa tai pitää otteluparia ratkenneena, mutta päätin sen niin, Ramos totesi pelin jälkeen Sportin mukaan.

– Oli 88. minuutti, ja näin voin saada lepovuoron toisessa osaottelussa. Olen toki kentän laidalla tsempatakseni joukkuetta.

Myöhemmin sosiaalisessa mediassa hän kiisti, että olisi ottanut kortin tahallaan.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan sääntöjen mukaan Ramosin pelikielto voidaan pidentää kahden ottelun mittaiseksi, jos hänen katsotaan ottaneen kortin tahallaan saadakseen korttitilinsä täyteen. Uefa vahvisti torstaina, että se on aloittanut tutkinnan Ramosin tapauksesta.

Marca kysyi Ramosilta, mitä hän tarkoitti kertoessaan tv-haastattelussa, että hän ”haki keltaista korttia”.

– Olen todella yllättynyt tästä kaikesta. Tarkoitin, että hain virhettä, jota ei voinut välttää. En tarkoittanut, että hain varoitusta.

Ramos myönsi tienneensä, että varoitus tietäisi yhden ottelun pelikieltoa korttitilin täyttymisen takia.

– Kyllä (tiesin), mutta minulla ei ollut vaihtoehtoa. Se oli todella vaarallinen vastahyökkäys 88. minuutilla, ja peli ja ottelupari olivat vielä täysin auki. Siksi sanoin, että valehtelisin, jos väittäisin, etten tiennyt pelikiellosta. Tiesin myös, että minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa. Sitä minä tarkoitin, kun sanoin, että jalkapallossa on tehtävä vaikeita päätöksiä.

– Jos olisin halunnut hakea pelikieltoa, niin olisin voinut tehdä sen lohkovaiheessa Romaa vastaan, koska me olimme jo selviytyneet jatkoon, tai viimeisessä pelissä TsSKA Moskovaa vastaan, koska se oli merkityksetön (peli). Minua ei muuten valittu siihen peliin (TsSKA) kokoonpanoon.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille