Barcelonassa kuohuu jälleen.

Tällä(kin) kertaa toinen pääosan esittäjistä on Barca-johto. Toinen on Ivan Rakitic.

Barcelona tarvitsee kipeästi käteistä ennen heinäkuuta. Marcan tietojen mukaan tarvittava summa on 70 miljoonaa euroa. Käteisen saaminen tarkoittaa pelaajamyyntejä, ja yksi myyntilistalla olevista on Rakitic.

Ongelma: Rakitic haluaa siirtyä vain Sevillaan. Toinen ongelma: Sevilla ottaisi Rakiticin ihan mielellään vastaan, mutta seura ei halua maksaa juuri mitään.

Sportin mukaan Rakitic on hylännyt kaikki muut tarjoukset siltä seisomalta. Hän itse kommentoi melko hiljattain haastattelussa, ettei ole mikään ”säkillinen perunoita, jota voi noin vain kaupitella eri suuntiin”.

Barcelona on tilanteessa voimaton, mikäli Rakitic on ääritilanteessa valmis olemaan vuoden pelaamatta.

[readmore from=Barcelona]

Kroatialaisen sopimus kattaa vielä ensi kauden, joten kesällä 2021 Rakitic on vapaa siirtymään muualle ilman korvausta. Juuri nyt näyttää siltä, että Sevilla ja Rakitic aikovat odottaa vuoden. Jo ensi tammikuussa Rakitic voisi tehdä periaatesopimuksen Sevillan kanssa.

Barcelonan ainoa keino on olla peluuttamatta Rakiticia. Osapuolet ovat tehneet sopimuksen, jota Barca ei voi yksipuolisesti purkaa ilman laillista perustetta.

Osin Barcelona joutuu tilanteessa maistamaan omaa lääkettään, sillä lehtitietojen mukaan Barcelonalla oli mahdollisuus myydä Rakitic PSG:hen kaksi vuotta sitten. Tuolloin puhuttiin jopa 90 miljoonan euron tarjouksesta. Barca ei kuitenkaan ollut halukas päästämään Rakiticia pois, joskin joidenkin tietojen mukaan myöskään Rakitic ei ollut halukas lähtemään.