Miksi Ivan Rakitic pelaa niin paljon?

Se on kysymys, jota moni Barcelonaa seuraava on miettinyt alkukauden aikana. Nyt kysymykseen on saatu jonkinlainen vastaus.

Sport-lehden mukaan päävalmentaja Ernesto Valverdella ja Rakiticilla on salainen sopimus, joka pakottaa peluuttamaan Rakiticia kohtuuttoman paljon.

Kaikki juontaa juurensa viime kesän siirtoikkunaan. PSG tiettävästi tarjosi Barcelonalle peräti 90:tä miljoonaa euroa Rakiticista. Sportin tietojen mukaan Barcelonan sisällä mietittiin vakavasti tarjoukseen tarttumista. Valverde oli kuitenkin ehdottomasti myyntiä vastaan.

Siirron myötä myös Rakitic olisi saanut roiman palkankorotuksen. Se jäi toteutumatta, kun Barcelona ei suostunut myymään. Nyt Sport kertoo, että kompromissina Valverde sopi korvaavansa asian Rakiticille peliajan muodossa.

Tällä kaudella 30-vuotias Rakitic on pelannut 12 ottelua La Ligassa, neljä Mestarien liigassa ja päälle vielä Espanjan Supercopan. La Ligassa vain Gerard Piqué, Marc-André ter Stegen, Jordi Alba ja Luis Suárez ovat saaneet enemmän peliaikaa kuin Rakitic. Mestarien liigassa edellee kiilaa nelikon lisäksi vielä Sergio Busquets.

[readmore from=Barcelona]

Ero Rakiticin ja edellä mainitun viisikon suhteen on kuitenkin selvä. Barcelonalla on ollut loukkaantumissuma toppariosastolla, mikä on pakottanut peluuttamaan Piquétä. Ter Stegen taas on kiistaton ykkösmaalivahti, joka pelaa aina kunnossa ollessaan. Alballe ei ole ykkösjoukkueessa lainkaan korvaajaa, eikä Suárezille ja Busquetsillekaan ole kovin korkeatasoisia varamiehiä.

Rakiticin tontille Barcelonassa sen sijaan on pelaajia pilvin pimein. Muun muassa Carles Aleñá ja Arturo Vidal ovat jääneet hyvin vähälle peliajalle.

Juuri nyt Rakitic kärsii takareisivammasta, joka tuli maajoukkuetauolla (lue lisää tästä). Kenties osasyy lihasvammaan on runsaassa peluutuksessa tällä kaudella. Näillä näkymin Rakitic on sivussa 2-3 viikkoa. Ensi viikonlopun pelin Atlético Madridia vastaan Rakitic olisi huilannut joka tapauksessa pelikiellon vuoksi.