Euroopan Superliiga perustettiin virallisesti sunnuntai-iltana.

Euroopan 12 kärkiseuraa tiedotti perustaneensa yhdessä uuden arkisin pelattavan eurokilpailun. Lue lisää täältä.

Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez on Superliigan puheenjohtaja. Manchester Unitedin Joel Glazer ja Juventuksen Andrea Agnelli ovat Superliigan varapuheenjohtajia.

Kolmikko kertoi mielipiteensä Superliigasta sunnuntaisessa tiedotteessa.

– Autamme jalkapalloa pitämään ansaitsemansa paikan maailmassa. Jalkapallo on ainoa urheilulaji, jolla on yli neljä miljardia seuraajaa ja meidän vastuu suurien seurojen edustajina on vastata kannattajien toiveisiin, Pérez sanoi.

– Superliiga avaa uuden aikakauden eurooppalaisessa jalkapallossa, kun maailman parhaat seurat ja pelaajat pelaavat toisiaan vastaan koko kauden. Luvassa on huipputason kilpailu, joka tuottaa enemmän rahaa yleisesti koko jalkapallolle, Glazer totesi.

– 12 perustajaseuralla on maailmanlaajuisesti satoja miljoonia kannattajia. Teimme yhteisen päätöksen koronaviruspandemian aiheuttamassa kriittisessä tilanteessa, jotta europeliformaatti muuttuisi ja jalkapallo pysyisi taloudellisesti kestävänä myös tulevaisuudessa. Superliiga tarjoaa huippuotteluita, joiden myötä kannattajien ja pelaajien intohimo jalkapalloa kohtaan vain kasvaa, Agnelli mietti.