Real Madrid ei ole aikoihin ollut näin syvällä kuin juuri nyt.

Real putosi Mestarien liigasta tiistai-iltana, kun joukkue hävisi neljännesvälierien toisen osaottelun kotikentällään Ajaxille maalein 1-4. Hollantilaisjoukkue vei yhteismaalit 5-3.

Mestarien liiga oli Realin tämän kauden viimeinen toivo. Joukkue oli nimittäin ehtinyt viikon sisään jo pudota Copa del Reystä ja päästää La Ligassa arkkivihollisensa Barcelonan 12 pisteen karkumatkalle.

Realin kannattajat ovat tottuneet siihen, että joka kausi nostellaan vähintäänkin jonkinlaista pokaalia. Tänä keväänä sellaista ei ole tulossa.

Toki Realilta on viimeisen kymmenen vuoden aikana nähty pari pokaalitonta kevättä, mutta harvoin joukkue on menettänyt otettaan kaikista kilpailuista helmi-maaliskuussa. Viimeksi niin kävi kaudella 2005-06. Tuolloin Real keräsi La Ligassa yhteensä 70 pistettä, putosi Copan välierissä Real Zaragozalle ja lähti Mestarien liigasta lauluun Arsenalia vastaan neljännesvälierissä.

Tuolloin(kin) Realin puheenjohtajana toimi Florentino Pérez. Ja mitä tapahtui synkän kevättalven myötä? Pérez erosi kesken kauden, tarkalleen ottaen 27. helmikuuta 2006.

Pedro Martin

@pedritonumeros
La última vez que el Madrid, a primeros de marzo, estaba como ahora (descolgado en Liga y eliminado de Copa y Copa de Europa) fue en 2006, cuando dimitió Florentino Pérez.

Lue myös: