Espanjassa on meneillään laaja tutkinta ottelumanipulaatioepäilyjä koskien. Marca kertoo, että tiistaiaamuna järjestetyssä poliisioperaatiossa pidätettiin useita pelaajia. Tutkinnan kohteena on useita otteluita maan kahdelta korkeimmalta sarjatasolta, mutta vyyhdin kerrotaan alkaneen purkautua toukokuussa 2018 pelatusta Segundan ottelusta Huescan ja Gimnástic de Tarragonan välillä.

Marcan mukaan pidätettyjen pelaajien joukossa on ainakin entinen Real Madridin pelaaja Raúl Bravo. Viime vuosina muun muassa Kreikassa ja Belgiassa pelanneen 38-vuotiaan Bravon uskotaan olevan yksi manipulaatiovyyhdin pääjehuista. Lisäksi pidätettyjä ovat muun muassa Real Valladolidin Borja Fernández, kokenut pääsarjapelaaja Carlos Aranda sekä Deportivo de La Coruñan Iñigo López.

Myös Getafessa Leedsistä lainalla pelannutta Samu Saízia epäillään, mutta häntä ei ole pidätetty, sillä Saíz on parhaillaan perheensä kanssa rantalomalla.

Kiinni on otettu myös La Ligasta pudonneen Huescan puheenjohtaja Agustín Lasaosa sekä seuran lääkintäosaston päällikkö Juan Carlos Galindo. Poliisi on ratsannut Huescan toimiston.

Manipulaatiovyyhdin takana on ollut pyrkimys saavuttaa etuja vedonlyönnin kautta. Pidätettyjä epäillään rikollisjärjestön toimintaan sekaantumisesta, korruptiosta ja rahanpesusta.

Sky Sportsin mukaan La Liga informoi kauden 2018-2019 aikana poliisille manipulaatioepäilystä kahdeksaa ottelua koskien. Lisäksi pelaajien epäiltiin lyöneen vetoa 18 muun ottelun tuloksesta.

Marcan tietojen mukaan tutkinnan kohteena on myös La Ligan päätöskierroksen ottelu Real Valladolid-Valencia. Valencia voitti pelin 2-0, ja ylsi voiton myötä ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Real Valladolid oli jo varmistanut sarjapaikkansa ennen ottelua, eikä sillä ollut pelissä panosta.