Olympialaisten jalkapallon miesten loppuottelu pelattiin lauantaina. Kisojen ennakkosuosikki Espanja joutui pettymään Tokiossa, kun Brasilia ylsi jatko-ottelussa dramaattiseen 2–1-voittoon.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

The Olympic Games

@Olympics
#BRA @CBF_Futebol have won #Gold again! #BRA

For the second Olympics in a row, Brazil are the men’s #Football champions!

#StrongerTogether | #Tokyo2020 | @FIFAcom

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin aivan avausjakson lopulla, kun Matheus Cunha latasi pallon voimalla oikeaan alakulmaan Barcelonan entisen puolustajan Dani Alvesin erinomaisesta keskityksestä. 1–0.

Osuma tuli keltapaitojen kannalta hyvään paikkaan, sillä Evertonia edustava Richarlison oli noin kymmentä minuuttia aiemmin laukonut rangaistuspotkunsa taivaan tuuliin.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Upea viimeistely! Matheus Cunha ampuu Brasilian 1-0 johtoon Espanjaa vastaan juuri ennen puoliaikaa! Miesten jalkapallon olympiafinaali käynnissä Kutosella! #tokio2020 #tvviisi #dplusfi #olympialaiset #olympiakisat

Tunnin pelin kohdalla Espanja kuitenkin nousi tasoihin upealla tavalla.

Valencian keskikenttäpelaaja Carlos Soler keskitti pallon oikealta laidalta kohti Brasilian maalin takatolppaa. Real Sociedadin ja Espanjan EM-kisamiehistöönkin kuulunut Mikel Oyarzabal riensi ensimmäisenä palloon ja viimeisteli sen suoraan ilmasta sisään. 1–1.

Mikel Oyarzabal!! Tilanne on 1-1 jännittävässä olympiafinaalissa. #tokio2020 #olympiakisat #olympialaiset #tvviisi #dplusfi

Ennen varsinaisen peliajan loppua Espanjan vaihtomies Bryan Gil täräytti vielä rangaistusalueen ulkopuolelta ylärimaan. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty, minkä takia Tokiossa edettin jatko-otteluun.

Jatko-ottelun ensimmäinen osaottelu oli maaliton, mutta toisella jaksolla Brasilia veti pidemmän korren. Barcelonan entinen hyökkääjä Malcom vapautettiin läpiajoon, eikä Unai Simón onnistunut pitämään hänen matalaa viimeistelyään ulkona maalista. 2–1.

Loppuottelu päättyi Brasilian voittoon. Brasilia juhli ensimmäistä miesten jalkapallon olympiakultaansa kesällä 2016 ja toisti temppunsa nyt Tokiossa.