Lukas Hradecky kohtaa Jan Oblakin illalla – Huuhkajavahti MTV:lle: ”En missään nimessä vertaa itseäni hänen tasolleen”

© Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen runkopelaajien Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon edustama saksalaisseura Bayer Leverkusen kohtaa tiistaina Atlético Madridin Mestarien liigan ottelussa.

Leverkusen on kipeästi pisteiden tarpeessa. Joukkue on D-lohkossa viimeisenä ilman pisteitä, eikä niitä irtoa helpolla tiistainakaan Wanda Metropolitanolla neljä pistettä kahdesta pelistä kerännyttä Atlétia vastaan.

Hradecky tietää, että Atléticon maali on hyvin vartioitu. Madridilaisseuran tolppien välissä häärii Huuhkajavahdin arvostettu slovenialaiskollega Jan Oblak.

– Monien mielestä hän on maailman paras. Hän ei kuitenkaan ole sitä jokaisella osa-alueella. Jalalla pelaavana liberona hän on kuitenkin jopa vähemmän aktiivisempi kuin minä. Maaliviivalla reaktiotorjujana häntä on vaikea ohittaa.

– Hän hyötyy paljon Atléticon puolustavasta pelitavasta. Hänen ei tarvitse ottaa lähellekään niin paljon riskejä kuin meikäläisen – enkä missään nimessä vertaa itseäni hänen tasolleen. Jos kuitenkin saa keskittyä vain maalivahdin tehtäviin, se on helpompaa esimerkiksi suhteessa median huomioon. Virhealttius on myös pienempi, Hradecky analysoi MTV Urheilun haastattelussa.

Atlético on tunnettu hartaasta puolustuspelaamisestaan. Päävalmentaja Diego Simeonen joukkue tekee töitä puhaltamalla yhteen hiileen.

– He tekevät ihan uskomattomalla sydämellä töitä. Joskus tulee Twitterissä nähtyä klippejä, jossa he juoksevat lujaa omaan päähän puolustamaan, Hradecky sanoi.

– Hieno pelata Oblakia vastaan ja väijyä Simeonen rähjäämistä sivurajalla aina kun peli on toisessa päässä. Nämä ovat niitä kokemuksia, jotka ovat niin sanotusti mittaamattomia.

Atlético Madridin ja Bayer Leverkusenin välinen ottelu alkaa klo 19.55 Suomen aikaa.