Real Madrid koko Mestarien Liigan ensimmäisellä ottelukierroksella karun tappion. PSG oli eilen Zinédine Zidanen joukkoja parempi, ja voitti ansaitusti 3-0.

Vain neljä kertaa rangaistusalueen sisältä laukonut Real Madrid ei laittanut PSG:n Keylor Navasia kertaakaan torjuntatöihin. Karim Benzeman toisen jakson pusku oli Real Madridin yksi parhaista hyökkäyksistä kohti PSG:n maalia, mutta ranskalainen puski hieman takanurkasta ohi.

Tappio oli siis ansaittu. Ei liene liioiteltua sanoa, että Real Madrid ja Zidane ovat tällä hetkellä ongelmissa. Kauteen on valmistauduttu pitkään ja hartaasti, mutta kauden alku on ollut tuskainen.

Espanjan La Ligan puolella Real Madrid on pelannut neljä ottelua, joista se on voittanut kaksi. Kaksi kertaa se on pelannut tasan. Yhdeksän tehtyä maalia kertovat hyökkäyspään pelaajien laadusta. Kuusi päästettyä maalia kertovat ongelmista, jotka ilmenevät kotoisenkin sarjan kohdalla.

Hyökkäysmuoto on epäselvä

Real Madridin heikko alku on looginen, kun katsotaan, mitä kentällä tapahtuu.

Perusongelma on se, että hyökkäysmuoto on tällä hetkellä Zidanen joukkiolle epäselvä. Eilen Real Madrid pelasi muodolla, josta ei saanut selvää, mitä haettiin.

Kun katsoo pelaajien keskimääräisiä sijoittumisia, oli muoto 4-3-3. Näytti siltä, että Casemiron haluttiin olevan keskikentän pohjalla, Toni Kroosin pelintekoalueen vasemmalla sisäkaistalla ja James Rodríguezin oikealla sisäkaistalla.

Mutta keskikenttäkolmikko liikkui epäsymmetrisesti. Näytti siltä, että Kroosin tehtävänä oli täydentää kolmio vasemman laidan pelaajien kanssa ja pelata hieman alempana. Näin ollen Jamesin tehtävänä näytti olevan tehdä yhteistyötä enemmän kärjessä pelanneen Benzeman kuin laidassa pelanneiden pelaajien kanssa.

Jos tämä oli tarkoitus, ei strategia yksinkertaisesti toiminut. Oikealla puolella Dani Carvajal sekä Gareth Bale tekivät minkä pystyivät, mutta Jamesin ja Benzeman liikkeitä he eivät optimaalisella tavalla löytäneet, jotta laadukas murtautuminen olisi ollut mahdollista.

Oikealla puolella Kroosin, Eden Hazardin ja Ferland Mendyn yhteistyö ei toiminut.

Kun tähän päälle Realin hyökkäyspelaamisessa sakkasivat myös etäisyydet, oli joukkue PSG:n prässin alla aika tuuliajolla. Tuli tilanteita, joissa topparit, Casemiro ja Kroos olivat lähellä toisiaan, mutta laitapuolustajat sekä James olivat karanneet monien kymmenien metrien päähän. Kun yrität hallita palloa niin pitkillä etäisyyksillä ja vähillä lyhyen syötön vaihtoehdoilla, on tuloksena paljon vaarallisia pallonmenetyksiä.

[readmore from=Real-Madrid]

Pallonhallintavaiheen organisointi on siitä tärkeä asia, että se vaikuttaa hyökkäyspään tehojen ohella myös tilanteenvaihtojen kontrollointiin.

Zidanen on nyt palattava piirrustuspöydälle. Etäisyydet on saatava pallon lähellä ja suljetun jalan tilanteissa pienemmiksi ja kentän täyttöä sekä muotoa on mietittävä uusiksi.

Jos Zidane ei saa nopeasti parannusta aikaiseksi, voi syksystä tulla pitkä.

Toki on muistettava, että Mestarien Liigassa Realin lohko ei ole mahdoton läpäistäväksi, vaikka peli ei optimaalisesti toimisikaan. Real Madridin pelaajamateriaali on niin kova. La Ligan puolella seuraavat kaksi viikkoa kertovat paljon. Real Madrid kohtaa lyhyen ajan sisällä sekä Sevillan että Atlético Madridin.