Luka Modric valittiin debyyttikaudellaan Madridissa huonoimmaksi hankinnaksi: ”En antanut sen vaikuttaa”

© Kuva: Getty Images

35-vuotias Luka Modric on ehtinyt voittaa urallaan paljon. Keskikenttäpelaajan palkintokaapista löytyy muun muassa neljä Mestarien liigan voittoa, MM-hopea, MM-kisojen parhaan pelaajan palkinto ja kaksi valintaa sekä La Ligan että Mestarien liigan vuoden keskikenttäpelaajaksi. Henkilökohtaisista palkinnoista ylitse muiden nousee kuitenkin Ballon d’Or, sillä vuonna 2018 Modric rikkoi Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kymmenen vuotta jatkuneen valtakauden.

Real Madridissa Modric pelaa jo yhdeksättä kauttaan. Kun hän siirtyi seuraan Tottenhamista vuonna 2012, ei alku ollut helppo. Siirto sinänsä oli jo itsessään unohtumaton juttu.

– Sopimus Real Madridiin oli unelmien täyttymys. Tuntui uskomattomalta kuulla, että Real oli kiinnostunut minusta, kroatialainen toteaa FourFourTwon haastattelussa.

– Muistan hyvin sen hetken, kun allekirjoitin sopimuksen. Sillä hetkellä tunsin, että siitä tuli totta. Että pelaisin maailman suurimmassa seurassa. Tunsin oloni niin ylpeäksi ja arvostetuksi. Ei sitä voi kuvitellakaan. Loppujen lopuksi se heijasti hyvin tekemääni työtä ja sitä, että kaikki oli vaivan arvoista.

Ensimmäisen kautensa jälkeen Modric äänestettiin ”kauden huonoimmaksi hankinnaksi”. Hän ei kuitenkaan antanut periksi.

– Muistan sen äänestyksen, mutta totta puhuen se ei vaikuttanut minuun lainkaan. Uskoin aina itseeni. Tiesin, että kykyni jalkapalloilijana riittäisivät Real Madridiin ja tulisin menestymään.

– Minulla oli päämäärä enkä antanut pahojen puheiden estää minua saavuttamasta sitä. En ikinä lakannut uskomasta ja lopulta osoitin arvoni, Modric muistuttaa.

Modric on juhlinut Real Madridissa Mestarien liigan voittoa vuosina 2014, 2016, 2017 ja 2018. Hänen on helppo valita niistä oma suosikkinsa – mestaruuksista ensimmäinen.

– Jokainen niistä on erityinen, mutta La Décima (”kymmenes”) teki vaikutuksen. Madrid oli odottanut sitä 12 vuotta ja numero 10 on myös lempinumeroni. Jos ajatellaan pelkkiä finaaleita, vastaisin Juventus-pelin Cardiffissa 2017, mutta jos puhutaan tärkeydestä, valitsen La Déciman.

– Annoin syötön Sergio Ramosin lisäajalla tekemään tasoitusmaaliin… ja se maalihan on jo osa jalkapallon historiaa. Olen niin iloinen kaikesta, mitä Sergiolle ja minulle on tapahtunut, sillä olemme todella hyviä ystäviä! Se oli seuralle mahtava hetki.

Suosikkivalmentajakseen Modric nimeää nykyisen esimiehensä, Zinédine Zidanen.

– Minulla on ollut suurenmoisia valmentajia. Kaikki ovat auttaneet minua kasvamaan pelaajana, mutta jos minun pitää valita yksi, valitsen Zidanen. Suhteeni hänen kanssaan on erityisempi kuin kenenkään muun kanssa. Olemme voittaneet valtavasti pokaaleja yhdessä Real Madridissa, ja hän on onnistunut saamaan minusta parhaan esiin.

Modricin sopimus kattaa vain tämän kauden, eikä tulevaisuus ole vielä selvillä. Tottenhamiin hän ei kuitenkaan usko palaavansa, kuten vanha seuratoveri Gareth Bale juuri teki.

– Olen liian vanha palatakseni Spursiin! Minulla on vielä vuosi sopimusta jäljellä. Katsotaan sen jälkeen, mitä tapahtuu.

– Koen oloni hyväksi ja haluan jatkaa pelaamista vielä joidenkin vuosien ajan. Totta puhuen en ole ajatellut kovinkaan paljon sitä, missä. Keskityn Madridiin ja tämän kauden tavoitteisiimme.

– Kauden päätteeksi voimme istua alas seurajohdon kanssa ja etsiä kaikille sopivaa ratkaisua. Olen viettänyt täällä kahdeksan suurenmoista kautta ja muodostanut erittäin hyvät välit kaikkiin tässä seurassa. Kävi mitä kävi, minulle sopii kaikki, Modric tiivisti.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.