Barcelona päästi Lyonin mukaan – Lionel Messin teho lopulta liikaa

© Kuva: Getty Images

Barcelona selvitti tiensä Mestarien liigan puolivälieriin, lyömällä Lyonin kotonaan lopulta lukemin 5-1. Avauosa otteluparista päättyi Lyonissa 0-0.

Lionel Messin, Philippe Coutinhon ja Luis Suárezin trio aiheutti todellisia ongelmia vieraiden puolustukselle, ja maalivahti Anthony Lopesille heti ensi minuuteista saakka. Jo neljännellä minuutilla portugalilaisveskari joutui venymään huipputorjuntaan Messin ampuessa keskeltä.

13 minuutin kohdalla Messi onnistui livahtamaan puolustuslinjan taakse, Lopesin loistava vastaantulo piti tilanteen maalittomana. Muutamaa hetkeä myöhemmin tarjottiinkin sitten todellista sankarin viittaa; Jason Denayer kaatoi Suárezin boksissa – rangaistuspotku. Messi chippasi pallon vasempaan alakulmaan.

20. minuutilla Lyon sai kohtuullisen paikkan tasoittaa – Moussa Dembélén veto Clement Lenglet’n kautta vähän vasemmalta ohi. Lähes seuraavassa tilanteessa Lopes koki todella kovia. Coutinho  rynnisti kohti maalia, ja alkuottelun sankari tuli vastaan törmäten brasilialaisen jalkoihin voimalla. Isku ylävartaloon oli niin kova, että pelin loistavasti aloittanut 28-vuotias näytti joutuvan kentältä sivuun. Vaikutti vahvasti siltä, että Lyonin lääkintähenkilöstö suositteli vaihtoa, mutta Lopes ei tähän suostunut, vaan jäi maalilleen.

28. minuutilla veskari vaikutti jälleen olevan vedossa, syöksyen hyvään torjuntaan Suárezin vetoon.

Puolen tunnin kohdalla tilanne muutui kuitenkin muotoon 2-0. Suárez ja Coutinho pääsivät kaksin linjan läpi, jättäen Lopesin vaille mahdollisuuksia. Maali Coutinhon nimiin, ja ottelu vaikutti ratkenneen. Pian toisen osuman jälkeen Lopes lopulta suostui vaihtoon; Lyonin vahdiksi Mathieu Gorgelin.

Myös Lyon pääsi jakson loppupuolella muutamiin lupaaviin hyökkäyksiin, mutta ottelun koko kuva oli yhtä selkeä kuin lukemat taululla, 2-0.

Lyon palasi mukaan – kunnes…

Kun ottelu vaikutti Barcelonalle kahden maalin johdossa turvalliselta, iski Lyon pelätyn vierasmaalin. Kulmapotkun jälkeen isännät eivät onnistuneet purkamaan palloa pois päädystään – Lucas Tousart ampui vasempaan alakulmaan. Tilannetta tutkittiin VAR:n avulla, mutta maali jäi voimaan. Kyseessä oli 21-vuotiaan ranskalaisen ensimmäinen osuma Mestarien liigassa.

Lyon sai kavennuksesta reilusti lisävirtaa, ja painoi ennakkoluulottomasti kohti Marc-Andre ter Stegenin maalia; 2-2 -lopputuloksella ranskalaiset olisivat jatkaneet kilpailussa.

Ernesto Valverde reagoi tilanteeseen vaihtamalla Coutinhon kentällä Ousmane Dembéléen.

Vaihtoruletti pyöri seuraavien minuuttien aikana tiuhaan. Lopulta ottelun ratkaisi kuitenkin mies, joka oli kentällä jo alusta saakka. Messi kieputti itsensä useamman Lyon-pelaajan ohi, ja sai alakulmavetoonsa juuri ja juuri sen verran voimaa, että se painui Gorgelinin käden kautta verkkoon; 3-1.

Kun Lyon tarvitsi nyt jo kaksi maalia, aukesi kenttä. Tilanne oli vain kolmea minuuttia Messin illan toisen osuman jälkeen 4-1. Argentiinalainen oli jälleen maalin suuri arkkitehti, vaikka pallo lopulta sisään siirsi Gerard Piqué.

86. minuutilla Messi kirjautti itselleen illan neljännen tehomerkinnän, toisen syötön muodossa. Maalisarakkeeseen Dembélén nimi.

Lyon osoitti ottelussa, miksi se oli vielä turnauksen tässä vaiheessa mukana. Kun tarve sitä vaati, osoitti Barcelona vähintään yhtä selvästi, miksi sen kuuluu jatkaa edelleen.

Barcelona-Lyon 5-1

1-0 Lionel Messi (rp 18.)

2-0 Philippe Coutinho (31.)

2-1 Lucas Tousart (58.)

3-1 Messi (78.)

4-1 Gerard Piqué (81.)

5-1 Ousmane Dembélé (86.)