Näin UEFA perusteli Ajaxin maalin hylkäämistä: ”Linjassa VAR-protokollan kanssa”

© Kuva: Getty Images

Real Madrid haki keskiviikkona tärkeän 2-1 -voiton Ajaxista Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa. Ottelun puhutuin tapahtuma oli historiallinen hetki, kun Mestarien liigassa hyödynnettiin ensimmäistä kertaa videotuomarijärjestelmä VAR:ia. Ajaxin Nicolás Tagliafico puski pallon maaliin 38. peliminuutilla, mutta erotuomari Damir Skomina hylkäsi maalin videotarkastuksen jälkeen.

Voi olla, ettei videotuomioihin tulla aina saamaan virallista selvitystä, mutta kenties tapahtuman historiallisesta luonteesta johtuen UEFA avasi maalin hylkäämistä virallisella Twitter-tilillään. Näin selvitys kuului kokonaisuudessaan:

– VAR UCL:ssä: Ajaxin ja Madridin välisen otteluparin avausosan 38. minuutilla, Nicolás Tagliaficon puskumaali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Tuomari havaitsi, että Tagliaficon joukkuekaveri Dušan Tadić oli paitsioasemassa ja häiritsi maalivahtia estäen tätä pelaamasta tai pystymästä pelaamaan palloa – kun pusku tapahtui.

– Tämä oli linjassa VAR-protokollan kanssa, maali hylättiin oikeutetusti ja sen sijaan tuomioksi muutettiin vapaapotku paitsiosta.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää