Lionel Messille esitetyn jatkosopimuksen yksityiskohdat vuotivat julki – mukana erikoinen pykälä, joka mahdollistaisi pelaamisen Cristiano Ronaldon kanssa

© Kuva: Getty Images

Eilen keskiviikkona kerroimme Lionel Messin, 33, ja Barcelonan välisten siirtoneuvottelujen olevan loppusuoralla. Sport on myös uutisoinut päässeensä perille kyseisen jatkosopimustarjouksen yksityiskohdista.

Valtavan merkittävän sopimuksen on tarkoitus jatkua seuraavat kymmenen vuotta Messin työurasta. Sen on siis määrä kattaa Messin jäljellä olevat vuodet pelaajaurasta mutta myös hänen ensimmäiset vuotensa kenttien ulkopuolella.

Kaksi ensimmäistä vuotta kuluisi Blaugranan kokoonpanossa kuten tähänkin asti on ollut tapana. Näiden kahden vuoden jälkeen hän saisi pelata vielä toiset kaksi kautta MLS-joukkue Inter Miamissa.

Interin osaomistaja David Beckhamin pitkäaikainen haave on ollut saattaa Messi ja Cristiano Ronaldo, 36, samaan hyökkäykseen. Hänen mielestään tämä voi onnistua hänen organisaatiossaan. Messillä onkin jo luksushuoneisto Miamista hankittuna.

Kun neljä vuotta olisi kulunut, pitäisi Messin sopimuksen mukaan palata Barcelonaan. Vielä ei ole lyöty lukkoon mitään konkreettista, missä ominaisuudessa hän seurassa toimisi.

Sportin anonyymien lähteiden perusteella hänestä todennäköisesti tehtäisiin seuralle maailmanlaajuinen lähettiläs eli markkinointimannekiini, jonka näkyvyyden avulla käynnistettäisiin erilaisia projekteja esimerkiksi Aasiassa ja Etelä-Amerikassa. Toinen vaihtoehto on, että hän pääsisi tekemään päätöksiä urheilutoimessa.

Messin pelaajasopimukseen liittyvistä luvuista on jo päästy yhteisymmärykseen. Näillä näkymin hän nettoaa neljästä tulevasta kaudesta 240 miljoonaa euroa. Hän saisi Barcelonalta palkkaa siis myös MLS-vuosiltaan.

Kiistaa on sen sijaan syntynyt pelaajauran jälkeisistä palkkioista. Molemmat osapuolet ovat sitä mieltä, että sopimukseen kuuluu sisältää joka vuodelle kiinteä kertasumma ja sen päälle vielä erilaisia lisiä ja niiden maksuperusteita. Laporta haluaa Messin peruspalkan olevan lähinnä nimellinen ja muiden korvausten muodostavan tämän varsinaisen palkan. Messi puolestaan haluaa kasvattaa vuosittaisen könttäsummansa suuruutta.

Neuvottelut jatkuvat edelleen. Aikaa on kulunut paljon myös seurajohdon yrityksiin vakuuttaa Messi siitä, että Barcelonalla on tulevina vuosina kilpailukykyinen joukkue, joka pystyy realistisesti kamppailemaan esimerkiksi Mestarien liigan voitosta.


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä