La Ligassa nähdään kaudella 2020-2021 huikea mestaruustaistelu. Maanantainen tappio Athletic Bilbaolle pudotti todennäköisesti Sevillan pois pelistä, mutta Atlético Madrid, Real Madrid ja Barcelona mahtuvat kahden pisteen sisälle, kun sarjaa on pelaamatta neljä kierrosta. Erityinen huipentuma on ensi lauantain keskinäinen kohtaaminen, kun Barcelona saa Camp Noulle vieraakseen Atlético Madridin.

Barcelonan kapteeni ja johtotähti Lionel Messi haluaa johtaa joukkojaan loppusuoralla edestä. Niinpä Messi kutsui koko joukkueen maanantaina kotiinsa illalliselle joukkuehenkeä ja yhtenäisyyttä luodakseen.

Illallisesta kirjoittanut AS tiedusteli FC Barcelonalta, mahtoiko moinen joukkokokoontuminen rikkoa joitain voimassa olevia koronarajoituksia. Seurasta kuitenkin vakuutettiin, että joukkue on muutenkin omassa kuplassaan ja syö päivittäin yhdessä Barcelonan harjoituskeskuksessa Ciutat Esportivassa. Joukkueen sanotaan huolehtineen turvaväleistä koko ajan.

Barcelonassa halutaan uskoa, että voittamalla loput neljä otteluaan se juhlisi kauden päätteeksi mestaruutta. Tämä vaatisi tosin sitä, ettei myös Real Madrid voittaisi kaikkia loppuja ottelujaan, sillä keskinäisten ottelujen vertailussa Real Madrid on Barcelonan edellä.

[readmore from=Barcelona]

– Sanoin jo ennen Valencia-ottelua, että jos voitamme loput viisi peliämme, uskomme, että voitamme La Ligan. No, nyt niitä ei ole enää viisi, vaan neljä, jotka meidän pitää voittaa voittaaksemme sarjan, Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta totesi sunnuntaisen Valencia-voiton jälkeen.

Barcelona oli samassa tilanteessa myös kaudella 1991-1992, kun se oli sarjassa kolmantena madridilaisten jälkeen neljä kierrosta ennen maalia. Barcelona hoiti loput neljä peliään, ja nousi mestariksi, kun Real Madrid hävisi päätöskierroksella Tenerifelle.