Barcelona, Lionel Messi ja Neymar ovat pyörineet otsikoissa keskiviikkoillasta lähtien.

Neymar sanoi voitokkaan Manchester United -ottelun jälkeen, että ensi kaudella hän haluaa pelata Messin kanssa samassa joukkueessa.

Se luonnollisesti käynnisti valtavan huhumyllyn Kataloniassa, joskin nykyään on todennäköisempää, että kaksikko pelaisi yhdessä PSG:ssä kuin Barcelonassa. Messi kun halusi lähteä jo viime kesänä ja tämän kauden jälkeen hän on vapaa agentti. Neymarin sopimus taas ulottuu kesään 2022.

Barcelonassa järjestetään puheenjohtajavaalit 24. tammikuuta. Vaalien ennakkosuosikki on Joan Laporta, joka kommentoi tuoreeltaan niin Neymarin kohulausuntoa kuin Messin sopimustilannetta.

  • LUE MYÖS: Barcelonan puheenjohtajavaalien ennakkosuosikki täräytti Neymarin kohutuista Messi-kommenteista: ”Minulla on vähän sanottavaa…”

Nyt Messin tilanteeseen otti kantaa myös seuran väliaikaispomo Carles Tusquets. On hyvin tiedossa, että Barcelona painii akuutissa talouskriisissä. Palkkakustannukset ovat edelleen kovat, vaikka viime kesänä kovapalkkaisia pelaajia päästettiin muualle ja vaikka seura pääsi henkilöstön kanssa hiljattain sopuun palkkaleikurista.

Merkittävin yksittäinen kustannuserä henkilöstöpuolella on Messin palkka. Messi kun tienaa vuodessa arviolta vajaa 70 miljoonaa euroa.

Tusquets myönsi, että viime kesänä olisi ollut houkuttelevaa panna Messi lihoiksi.

– Taloudellisesta näkökulmasta ajatellen olisin myynyt Messin viime kesänä. Se olisi ollut houkuttelevaa, kun ajatellaan, millaisen korvauksen Messistä olisi saanut ja mitä olisimme säästäneet [palkkakustannuksissa], Tusquets sanoi RAC1:n haastattelussa.