Elämme jännittäviä aikoja. Lionel Messi mielii tiettävästi lähteä Barcelonasta lähes 20 seurassa vietetyn vuoden jälkeen. Messi on ilmaissut seurajohdolle toivovansa sopimuksensa purkua. Ongelma vain on, että pykälä, joka salli Messin lähteä seurasta ilmaiseksi, vanheni kesäkuussa.

Messin sopimuksen ulosostohinta on 700 miljoonaa euroa, mutta sitä ei mikään seura maksa. Niinpä lähdön toteutuessa jouduttaneen uuden seuran kanssa neuvottelupöytään, ellei Messin sopimusta suostuta purkamaan.

Suosikkina uudeksi seuraksi pidetään Manchester Cityä, jota valmentaa Messin ja Barcelonan entinen valmentaja Pep Guardiola. Sport kertoo Messin itse soittaneen Guardiolalle haluistaan siirtyä seuraan. Guardiola vastasi Cityn tekevän kaikkensa toteuttaakseen siirron, jos Messin päätös on pysyvä.

[readmore from=Messi-Lionel]

Lehden mukaan Manchester City laatii jo Barcelonalle tarjousta – ja nimen omaan sellaista, joka kestäisi tarkastelua myös Financial Fair Play -pykäliä vasten. Siksi siirtokorvauksen ei haluta nousevan juuri yli 100 miljoonan euron. Sport kertoo kuitenkin, että City voisi tarjota Barcelonalle rahasumman lisäksi jopa kolme pelaajaansa.

Kolme pelaajaa, joita City Barcalle tarjoaisi, ovat Gabriel Jesus, Bernardo Silva ja Eric García. Garcíasta Barcelona on ollut kiinnostunut jo pidempään, ja miehen kanssa on ilmeisesti sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista jo sovittu. Myös Bernardo Silva on Barcelonan mieleen. Gabriel Jesus ei kuitenkaan Sportin mukaan saa Barcelonaa syttymään.