Brittilehti The Times kertoo, että Manchester Cityssä ollaan optimistisia sen suhteen, että seura onnistuu värväämään Lionel Messin ensi kaudeksi. Lehden mukaan seura on tehnyt töitä siirron eteen jo yli viikon – vaikka tieto Messin haluista lähteä Barcelonasta tuli julkisuuteen vasta tiistaina.

Timesin lähteiden mukaan Manchester City on tehnyt toimitusjohtajansa Ferran Sorianon – joka työskenteli aiemmin Barcelonassa – kautta selville, että heillä on taloudellisia edellytyksiä siirron läpiviemiseksi. City on valmis maksamaan Messistä siirtokorvauksen, mutta he uskovat myös ilmaissiirron mahdollisuuteen.

Neljän vuoden ajan Messiä Barcelonassa valmentaneen City-manageri Pep Guardiolan kerrotaan jo keskustelleen henkilökohtaisesti Messin kanssa asiasta.

Lähtökohta neuvotteluissa on joka tapauksessa se, ettei Cityn tarvitsisi maksaa Messin sopimuksessa olevaa 700 miljoonan euron ulosostopykälää, vaan siirtosummasta voitaisiin neuvotella. Timesin mukaan sopuun voitaisiin päästä, jos Barcelona saisi korvauksena Messistä hieman yli 100 miljoonaa euroa. Lisäksi City voisi tarjota Barcelonalle vastineena joitain pelaajiaan, esimerkiksi Barcelonan haluaman topparin Eric Garcían.

Mielenkiintoinen lisä kuviossa on se, että Messin saattaisi palkatakin Manchester Cityn omistama City Football Group. Näin argentiinalainen voisi aloittaa pelaamisen Valioliigassa, mutta siirtyä kesken sopimuskauden pelaamaan uransa viimeiset vuodet MLS:n New York City FC:ssä (lue lisää).

[readmore from=Messi-Lionel]

City-siirto on kuitenkin vielä kaukana toteutumisesta. Barcelonan urheilujohtaja Ramón Planes kertoi keskiviikkona lehdistölle, ettei seura suunnittele vielä Messistä luopumista.

Myös Mundo Deportivo kirjoittaa torstaiaamun jutussaan Barcelonan suhtautumisen olevan sama kuin PSG:llä Neymarin kanssa vuosi sitten. Toisin sanoen Barcelona aikoo pitää Messin riveissään vielä kauden 2020-2021, vaikka tämä ei joukkueeseen haluaisikaan jäädä.

Jos näin todella tapahtuisi, pääsisi Messi siirtymään seurasta muualle kesällä 2021 siirtokorvauksetta. Hän myös kuittaisi Barcelonalta 70 miljoonan euron uskollisuusbonuksen pysyttyään seurassa sopimuskautensa loppuun.