Barcelonassa käy melkoinen myllerrys viime perjantaisen Bayern Münchenille kärsityn 2-8 -rökäletappion jälkeen. Valmentaja Quique Setién vaihtui Ronald Koemaniin ja jalkapallojohtaja Éric Abidal Ramon Planesiin. Samalla on päätetty myös aikaistaa tulevia puheenjohtavaaleja syksystä 2021 maaliskuulle.

Kunnon pyörremyrsky on odotettavissa myös pelaajistoon. Myrskyn silmässä on käväissyt myös joukkueen keulakuva Lionel Messi, jonka brasilialaistoimittaja Marcelo Bechler väitti pyytäneen seurajohdolta siirtoa.

Barcelonan puheenjohtaja Josep María Bartomeu kuitenkin vakuutti tiistaina Barca TV:lle antamassaan haastattelussa, että Messi ei lähde seurasta mihinkään. Tuolloin Koeman ei vielä ollut virallisesti Barcelonan uusi valmentaja, mutta Bartomeu kertoi avoimesti Messin olevan tärkeä palanen myös Koemanin Blaugranaa.

– Messi jää, olen aina sanonut niin. Olen jutellut Koemanin kanssa, ja hän sanoi, että hänen projektinsa tukipilari on Messi, Bartomeu sanoi.

– Messillä on sopimusta Barcan kanssa vuoteen 2021. Puhun hänen ja hänen isänsä kanssa säännöllisesti. He tietävät, että meillä on uusi projekti uuden valmentajan kanssa, vaikka ovatkin muiden barcelonalaisten tavoin pettyneitä tapahtuneeseen.

Bartomeu muistutti, että hänen mielestään Messi on edelleen maailman paras pelaaja, eikä seura aio hänestä luopua. Bayern-katastrofin jälkeen miehet eivät ole kuitenkaan keskustelleet.

– Suunnittelemme aina projekteja, jotka auttavat Messiä parantamaan. Se koskee myös uutta projektia.

– En ole puhunut Bayern-pelin jälkeen Messin kanssa. Tiedän, että tappio sattui häneen, mutta suruaika on jo ohi ja nyt on luotava toiveikas projekti.

[readmore from=Messi-Lionel]

– Heti kun valmentajanimitys on vahvistettu (toim. huom. juttua kirjoitettaessa on jo), aion ensimmäisenä puhua kapteenien kanssa, ja aloittaa työt. Aikaa ei ole paljon, mutta Leo Messin täytyy johtaa seuraavaakin etappia.

Bartomeulta kysyttiin myös, miten Messi mahtaa ottaa sen, jos joitain pitkäaikaisia pelikavereita poistuu rinnalta.

– Ne ovat seurajohdon tekemiä päätöksiä. Jos jotkut lähtevät, he lähtevät kunniakkaasti, ja kaikkien pitää ymmärtää se. Näistä päätöksistä ei keskustella.

Lähde: AS