Tuomas Virkkuselta viiltävä analyysi Lionel Messin rajusta ulostulosta – joko Barcelonassa herätään? ”Häntä on aiemmin syytetty hiirulaiseksi”

© Kuva: Getty Images

Barcelonalle torstai oli pettymysten ilta. Verivihollinen Real Madrid varmisti La Ligan mestaruuden ja Osasuna kaatoi Barçan Camp Noulla maalein 2-1. Synkkä ilta sai myös Lionel Messin astumaan esiin tavalla, joka ilahdutti C Morella muun muassa La Ligaa selostavaa Tuomas Virkkusta.

Barcelonan taustoissa kiehuu. La Liga -mestaruuden menettäminen Real Madridille on aina valtava pettymys, mutta Messin vahvasta ulostulosta oli aistittavissa enemmänkin. Voit lukea Messin kommentit tästä. Joukkueessa ei olla tyytyväisiä siihen, miten asioita sikariportaassa hoidetaan. Se on käynyt jo aiemminkin selväksi.

– Meidän on muutettava monia asioita, jos haluamme tehdä jotain. Sanoin jonkin aikaa sitten, että meillä ei ole tällaisella pelaamisella toivoakaan voittaa Mestarien liigaa. Nyt selvisi, että se ei riittänyt edes La Ligan voittamiseen. Häviämme Napolille, jos pelaamme näin, Messi sanoi Osasuna-ottelun jälkeen.

Barcelona kohtaa elokuussa Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Napolin. Avausosa päättyi Napolissa 1-1-tasapeliin.

Virkkunen: ”Nyt pitääkin sanoa”

Kun Messi avaa suunsa, Barcelona kuuntelee, itse asiasssa koko maailma kuuntelee. Siksi Virkkunen tervehti ilolla tätä uudempaa puolta Messistä.

– Nämä kommentit olivat jatkumoa tälle erilaiselle ja uudelle Messille, mitä tässä on nähty puolen vuoden ajan. Näitä ulostuloja on ollut viimeisen puolen vuoden aikana triplasti enemmän kuin Messin elämässä ikinä. Eihän Messi ole koskaan ollut tämän tyyppinen pelaaja, että hän ottaisi vahvasti kantaa. Häntä on aiemmin enempi syytetty hiirulaiseksi. Tämä on mielestäni mahtava Messi. Minä pidän tästä, Virkkunen kommentoi Laliiga.com-sivustolle.

Bartomeu (keskellä) on toiminut Barcelonan puheenjohtajana vuodesta 2014 lähtien. Kuva: Getty Images.

Barcelonan seurajohto, mukaan lukien seurapomo Josep Maria Bartomeu, on saanut kovaa kritiikkiä toimistaan. Virkkunen ei säästele sanoissaan puhuessaan Barcelonan seurajohdosta. Siksi myös Messin merkitys korostuu entisestään.

– Nyt pitääkin sanoa, koska tuo seurajohto on mitä on. Siellä on vedetty niin vihkoon kuin vain voi vetää. Kun tuon kaliiberin mies (Messi) alkaa puhua, niin luulisi, että siinä seurassa alkaa jotain pikku hiljaa tapahtua.

– Barcelona on mennyt jo pitkän aikaa huonoon suuntaan ja nyt tuon seurahistorian suurin pelaaja on ottanut erilaisen lähestymistavan. Hän ei enää hiljaa kulisseissa jutustele, vaan hän julkisesti sanoo asioita. Minä tykkään tästä kyllä. Tuo puoli osoittaa sen, että hän välittää. Hän ei ole miljonääri, joka ottaa rahansa pelaamalla ja kulkee virran mukana, kun kaikki ympärillä menee, miten menee. Hän ihan selvästi välittää tuosta seurasta, Virkkunen analysoi.

Messi täytti kesäkuussa 33 vuotta. Virkkunen uskoo, että maailman parhaaksi pelaajaksi tituleerattu tähtipelaaja haluaa myös kommenteillaan osoittaa seurajohdolle, ettei hänkään aio katsella loputtomiin Barcelonan alamäkeä.

– Hän tietää itsekin tietysti, ettei niitä pelivuosia ole jäljellä enää mitenkään mielettömän paljon. Eikä sen takia hänkään halua tuhlata niitä tuollaiseen ”shaibaan”, mitä nyt on nähty.

Virkkunen uskoo, että osa kritiikistä kohdistuu myös Barcelonan päävalmentaja Quique Setiéniä kohtaan, mutta vain osa.

– Enimmäkseen se on Bartomeulle, mutta kyllä siinä osa on varmasti myös Setiénille. Kyllähän tässä on ollut luettavissa jo pidemmän aikaa, ettei siellä kaikki ole hyvin. Messit, Piquet ja Suárezit ovat kaikki osaltaan esittäneet tavalla tai toisella tyytymättömyyttään. Ei siihen pelilliseen puoleen olla tyytyväisiä, kyllä se paistaa sieltä läpi.

– Mutta kyllä se isompi kuva silti on Bartomeussa, koska se mies on kuitenkin vetänyt niin päin persettä kuin vain voi vetää. Se on ihan kammottavaa, että tuollainen kaveri pyörii siellä edelleenkin. Ehkä Messi jollain tapaa savustaa häntä pihalle tai ainakin hän tekee nyt kantansa selväksi siitä, että on todella tyytymätön tähän toimintaan, Virkkunen toteaa.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.