Lionel Messi raivona – Barcelonan kapteenilta raju avautuminen: ”Olemme olleet ailahteleva ja heikko joukkue”

© Kuva: Getty Images

Barcelonan kapteeni ja ykköstähti Lionel Messi oli torstaina syvästi pettynyt, kun La Ligan mestaruustaisto ratkesi Real Madridin hyväksi.

Los Blancos tarvitsi mestaruuteen kaksi pistettä kahdesta viimeisestä sarjapelistään ja hoiti hommansa jo viimeistä edellisellä kierroksella voittamalla Villarrealin kotonaan 2-1. Barcelona taas hävisi sarjanousija Osasunalle kotikentällään 1-2 ja jäi seitsemän pisteen päähän Madridista ennen kauden viimeistä kierrosta.

Barcelona oli vielä koronatauolle lähdettäessä La Ligan piikkipaikalla, mutta Real Madrid kiri hurjan vireensä ansiosta ohi. Barça auttoi pahinta kilpailijaansa hukkaamalla pisteitä.

Messi, 33, antoi koko Barcelonan joukkueen kuulla kunniansa torstain otteluiden jälkeen.

– Tämä ottelu kuvastaa koko kauttamme. Olemme olleet ailahteleva ja heikko joukkue, kommentoi Messi loppuvihellyksen jälkeen Movistarille.

– Madrid hoiti oman hommansa voittamalla kaikki ottelunsa, mikä on vaikuttavaa, mutta myös me autoimme heitä voittamaan mestaruuden. Meidän on oltava kriittisiä itseämme kohtaan, alkaen pelaajista, mutta se koskee koko seuraa.

– Hävisimme omien virheidemme takia, emme Madridin onnistumisten, kuten monet sanovat.

– Tästä joukkueesta saa vaikutelman, että se yrittää, muttei saa vietyä työtä loppuun. Tänään he [Osasuna] olivat ensimmäisellä puoliajalla parempia. Vaikuttaa siltä, että meidän on jouduttava tappioasemaan, jotta reagoimme, kuten yritimme toisella jaksolla.

Barcelona ei saanut käännettyä ottelua hyväkseen, vaikka Osasunan Enric Callego katseli punaista 77. minuutilla. Kuva: Getty Images

– Meidän on muutettava monia asioita, jos haluamme tehdä jotain.

Mestarien liiga on Barcelonan ainoa mahdollisuus voittaa pokaali tällä kaudella. Blaugrana on edennyt kilpailussa neljännesvälierävaiheeseen, jossa sen on kukistettava Napoli päästäkseen kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Italiassa 1-1-tasapeliin.

Messin mukaan Barcelonan on tämän hetken esityksillään turha haaveilla menestyksestä Mestarien liigassa.

– Sanoin jonkin aikaa sitten, että meillä ei ole tällaisella pelaamisella toivoakaan voittaa Mestarien liigaa. Nyt selvisi, että se ei riittänyt edes La Ligan voittamiseen.

– Meidän on levähdettävä, haukattava hieman happea ja tyhjennettävä mielemme kaikesta siitä, mitä on tapahtunut joulukuun jälkeen, sanoi Messi viitaten Barcelonan valmentajavaihdokseen. Quique Setién korvasi Ernesto Valverden tammikuun kolmannella viikolla.

– Häviämme Napolille, jos pelaamme näin.

– Meidän on aloitettava Mestarien liigassa nollasta ja syytettävä itseämme siitä, mikä meni pieleen.


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille