Lähde: Jatkoneuvottelut jäissä – Hyvästeleekö Lionel Messi Barcelonan vuoden päästä?

© Kuva: Getty Images

Radiokanava SER:in El Larguero -ohjelmassa pudotettiin myöhään torstai-iltana melkoinen pommi. Sen mukaan kuusinkertainen Ballon d’Or-voittaja Lionel Messi harkitsee lähtöä Barcelonasta, kun hänen sopimuksensa umpeutuu kesällä 2021.

Toimittaja Manu Carreño kertoi ohjelmassa, että neuvottelut Messin uudesta jatkosopimuksesta alkoivat molempien osapuolten mielestä hyvin. Messi on kuitenkin päättänyt harkita asioita uudestaan ja on pannut neuvottelut jäihin.

Messin kerrotaan sanoneen lähimmille ystävilleen pukukopissa, ettei hän halua ”muodostua ongelmaksi” seurassa. Messi on aiemmissa haastatteluissaan todennut usein, että hän haluaa pelata Barcelonassa niin pitkään, kuin hänet todella halutaan. Tähän saakka Messi on ollut aina ”ratkaisu ongelmiin, ei osa ongelmaa”, SER:in sivuilla kirjoitetaan.

Mainitut ongelmat liittyvät pitkälti Barcelonan ei-jalkapalloilullisiin asioihin. Messi on alkanut väsyä jatkuviin vuotoihin ja skandaaleihin seuran sisältä sekä siihen, että hänen väitetään olevan vastuussa päätöksistä, jotka eivät liity mitenkään häneen. Puheet Messin vaikutusvallasta kyllästyttävät. Lisäksi Messi on alkanut kyllästyä siihen, ettei Barcelona onnistu rakentamaan ”voittavaa projektia”.

AS:n analyysin mukaan Messin päätös panna jatkosopimusneuvottelut jäihin ei silti välttämättä merkitse ehdotonta päätöstä lähteä seurasta. Pikemminkin se on signaali Barcelonan johtokunnalle. Barcelona siirtyy ensi vuonna uuden puheenjohtajan aikakaudella, ja johtokunnassa oli arveltu, että Messin jatkopahvi olisi yksi Josep Maria Bartomeun viimeisistä teoista puheenjohtajana.

Jos tieto Messin ratkaisusta pitää kutinsa, AS pitää mahdollisena, että Barcelona aikaistaa puheenjohtajavaalia. Lisäksi Messin kanta saattaa merkitä viimeistä sinettiä sille, että valmentaja Quique Setiénin sopimus puretaan etuajassa.

Messi olisi voinut poistua Barcelonasta jo tänä kesänä siirtokorvauksetta sopimuksessaan olleen purkupykälän ansiosta. Tuo pykälä kuitenkin raukesi 10. kesäkuuta. Näin nykyinen, 25.11.2017 allekirjoitettu sopimus on voimassa vielä ensi vuoden kesäkuun loppuun.

Barcelonan seurajohdosta on vakuutettu useaan otteeseen, että neuvottelut Messin jatkosta etenevät hyvin. Bartomeun ja Messin isän Jorge Messin on arveltu laativan vuoteen 2023 ulottuvaa jatkosopimusta, johon liitettäisiin jälleen yksipuolinen purkupykälä.


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä