Lionel Messi kruunattiin hetki sitten vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi. Ballon d’Or -palkinto oli Messille jo uran kuudes.

Kiitospuheessaan Messi puhui ympyrän sulkeutumisesta, kehittymisestään pelaajana ja ihmisenä sekä ajasta, jolloin hän ei enää pelaa jalkapalloa ammatikseen.

– Ensinnäkin, hyvää iltaa kaikille, Messi aloitti kiitospuheensa.

– Ihan ensiksi haluan kiittää joukkuekavereitani, sekä Barcassa että maajoukkueessa. On hämmästyttävää saada tämä tunnustus.

– Kuten videolta näimme, kymmenen vuotta sitten sain ensimmäistä kertaa tämän palkinnon juuri täällä Pariisissa. Muistan, että saavuin silloin tänne kolmen veljeni kanssa, olin 22-vuotias ja kaikki mitä siihen aikaan koin ja elin oli jotain sellaista, mitä en olisi osannut kuvitellakaan.

– 10 vuotta myöhemmin sain nyt kuudennen palkintoni ja olen täysin erilaisessa elämäntilanteessa. Nyt saavuin tänne lasteni, vaimoni, siskoni ja yhden sukulaispoikani kanssa.

– Koko tänä aikana en ole missään vaiheessa lakannut unelmoimasta. Olen koko ajan halunnut kehittyä ja nauttia jalkapallosta. Jumalalle kiitos, että olen saanut yksi- tai kaksivuotiaasta lähtien tehdä sitä mitä rakastan.

– Jumala haluaa, että nautin tästä vielä muutaman vuoden ajan. Lopettamisen hetki on lähestymässä ja nyt minun on vain nautittava. Aika menee siivillä. Toivon, että saan nauttia vielä perheestäni, vastustajistani ja koko siitä elämästä, mikä minua odottaa.