Katso: Muistatko, kun Diego Maradona karkasi läpiajoon El Clásicossa? – Sitten tapahtui jotain historiallista

© Kuva: Getty Images

Diego Maradonan pelaajaurasta muistetaan parhaiten Argentiinan paidassa pelatut arvokisat ja aika Napolissa. Vähemmälle huomiolle on jäänyt se, mitä Maradona sai aikaan Barcelonassa.

Maradona pelasi Barcassa kaudet 1982-84. Heti avauskaudellaan Maradona onnistui tekemään El Clásicossa Real Madridia vastaan jotain sellaista, mitä ei koskaan aiemmin ollut Barcelonan pelaajille tapahtunut.

Pelattiin silloisen Copa de La Ligan loppuottelun ensimmäistä osaa Santiago Bernabéulla. Barcelona johti ottelua 1-0, kun Maradona karkasi läpiajoon.

Argentiinalainen harhautti jo maalivahdin ja hänen edessään oli tyhjä maali. Maradona päätti kuitenkin vielä harhauttaa puolustaja Juan Josén, joka yritti epätoivoisesti ehtiä estämään maalin. Vasta tuon harhautuksen jälkeen Maradona puttasi pallon tyhjiin.

Maalin jälkeen merkittävä osa Bernabéun yleisöstä osoitti Maradonalle suosiotaan taputtamalla. Niin ei ollut koskaan aiemmin tapahtunut Barcelonan pelaajalle.

Sittemmin Barcan pelaajista standing ovationin ovat Realin kannattajilta saaneet Ronaldinho ja Andrés Iniesta. Realin pelaajista saman kunnianosoituksen on saanut Barcelonan kannattajilta vain Laurie Cunningham. Se tapahtui jo ennen Maradonaa, vuonna 1980.

Katso video maalista tästä (linkki avautuu YouTubeen).

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?