MD: Vahvistuuko Barcelona valmentajan vanhalla luottomiehellä?

© Kuva: Getty Images

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde on vahvistanut, että seura etsii tammikuun siirtoikkunassa uutta hyökkääjää tarjoamaan Luis Suárezille aika ajoin kaivattua lepoaikaa. Tuuraajan tarve kävi ilmeiseksi, kun Barcelona myi Munir El Haddadin Sevillaan.

Nyt Mundo Deportivo kertoo, että yksi Barcan kartoittamista vaihtoehdoista on valmentaja Valverden vanha tuttu, Tottenham-kärki Fernando Llorente. 33-vuotiaan Llorenten sopimus umpeutuu kesällä, joten Tottenham-pomo Daniel Levyn hintapyynnön uskotaan jäävän maltilliseksi.

Juuri Valverde oli valmentaja, joka ajoi Llorenten sisään La Liga -vauhtiin keväällä 2005. Llorentea arvostetaan korkealle myös Barcelonan kokeneen kaartin keskuudessa. Mies muun muassa vieraili Barcelonan pukukopissa ystäviään tervehtimässä, kun Tottenham pelasi Camp Noulla Barcelonaa vastaan Mestarien liigassa.

Llorente ei välttämättä toisi Barcelonaan Valverden arvostamaa liikkuvuutta, mutta maalintekotaitonsa hän on osoittanut useaan otteeseen. Parhaalla kaudellaan (2010-2011) Athletic Bilbaossa Llorente teki 18 maalia, ja kymmenen maalin rajapyykin hän on rikkonut urallaan jo seitsemän kertaa.

Tiettävästi myös Athletic tavoittelee omaa kasvattiaan takaisin. Mundo Deportivo kuitenkin arvelee, etteivät kaikki seurassa ole antaneet anteeksi Llorenten kiistanalaista lähtöä Juventukseen ilmaissiirrolla kesällä 2013.

Tällä kaudella 193-senttinen Llorente on pelannut Tottenhamissa kuudessa valioliigaottelussa yhteensä vain 36 minuuttia.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!