Leganés – kausiennakko 2019-20: Madridin esikaupunkiseura onnistuu jälleen tavoitteessaan

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Leganés sijoittui viime kaudella La Ligassa 13. sijalle. Kyseessä on loistava suoritus, sillä Leganésin tavoite on aiempien kausien tapaan säilyttää sarjapaikkansa.

Leganésin odotetaan käytännössä poikkeuksetta putoavan aina, mutta alkava kausi on jo Leganésin neljäs peräkkäinen La Ligassa.

Leganésin alkukausi oli vaikea. Kausi alkoi viiden ottelun voitottomalla putkella, joista seura hävisi neljä ottelua. Seurajohto luotti kuitenkin päävalmentaja Mauricio Pellegrinoon ja se kannatti. Piskuinen madridilaisseura kukisti Barcelonan Butarquella, ja hävisi sen jälkeen vain kahdesti ennen tammikuuta.

Vierasottelut osoittautuivat jälleen Leganésin heikkoudeksi. Sen sijaan sympaattisella kotistadionillaan Butarquella Leganés oli äärimmäisen kilpailukykyinen joukkue. Leganés hävisi kotonaan vain neljästi ja voitti Butarquella Barcelonan lisäksi muun muassa Betisin ja Alavésin.

Kauden komein voitto nähtiin toukokuussa. Sevilla taisteli pääsystä Mestarien liigaan ja Leganés saapui Pizjuánille ilman panoksia. Leganés oli jo varmistanut aiemmin sarjapaikkansa alkavaksi kaudeksi. Vastoin odotuksia Leganés pelasi kenties pääsarjahistoriansa hienoimman ottelun ja voitti Sevillan vieraskentällä maalein 3-0.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Luciano (kh, 26, Grêmio)

Leganés hankki Lucianon kolme vuotta sitten Corinthiasista. Luciano pelasi yhden kauden Leganésin riveissä, kunnes poistui lainalle Panathinaikosiin, josta matka jatkui lainalle Fluminenseen. Leganés myi Lucianon Grêmioon noin miljoonalla eurolla.

Nabil El Zhar (ol, 32, Al-Ahli)

Vikkelä laituri ehti edustaa Leganésia kahden ja puolen vuoden ajan. Marokkolainen nousi välittömästi kannattajien suosiksi loistavan asenteensa ja taitavien haastojensa avulla. El Zhar jäi viime kaudella olemattomalle peliajalle Pellegrinon alaisuudessa, ja siirtyi ilmaiseksi Qatariin Al-Ahlin riveihin.

Ezequiel Muñoz (kp, 28, Lanús)

Muñoz saapui Leganésiin kaksi vuotta sitten. Ensimmäisellä kaudellaan argentiinalaistoppari sai mukavasti vastuuta Asier Garitanon alaisuudessa, mutta viime kaudella Muñoz ei mahtunut Pellegrinon suunnitelmiin. Muñoz pelasi vain kolmessa sarjaottelussa, ja poistui ilmaisella siirrolla Argentiinaan Lanúsin riveihin.

Fede Vico (kk, 24, Granada)
Andrés Prieto (mv, 25, Espanyol)
Dani Ojeda (vl, 24, Albacete)
Mamadou Koné (kh, 27, Deportivo)

Pelaajasiirrot – saapuneet

Jonathan Silva (lp, 25, Sporting Lissabon)

Silva oli viime kaudella Leganésin tärkeimpiä pelaajia. Sportingista lainalle saapunut Silva nappasi avauskokoonpanon paikan itselleen alkukaudella, eikä luopunut siitä kauden aikana.

Laitapuolustaja teki sarjakauden aikana komeat kolme maalia ja antoi peräti kuusi maalisyöttöä, mutta tehot eivät ole Silvan tärkein ominaisuus. Silva on moderni laitapuolustaja, joka osaa hyökätä, mutta ennen kaikkea myös puolustaa. Silva on kokoisekseen hyvin vahva ja kova luu kaksinkamppailuissa. Siirtyi pysyvästi Leganésiin.

Juan Muñoz (kh, 23, Alcorcón)

Muñoz teki viime kaudella 13 maalia Segundassa Alcorcónin riveissä. 23-vuotiaan kärjen Leganés-siirto oli julkinen salaisuus läpi kevään, ja seura virallisti Muñozin siirron välittömästi, kun viime kausi päättyi. Saapuu alustavasti seuraan rotaatiopelaajana ja yrittää kilpailla avauskokoonpanon paikasta.

Roberto Rosales (lp, 30, Málaga)

Rosales saapui Butarquelle. Kuva: Getty

Kokenut laitapuolustaja saapuu vahvistamaan Leganésin puolustusosastoa. Rosales vietti viime kauden lainalla Málagasta Espanyolissa. Rosales sai Rubilta varsin mukavasti vastuuta, vaikka alkukausi sujuikin penkillä. Venezuelan A-maajoukkuemies taistelee Leganésissa Marc Navarron kanssa avauskokoonpanon paikasta.

 

Marc Navarro (lp, 24, Watford)

Navarro on aiemmin pelannut La Ligassa Espanyolin riveissä. Kuva: Getty

24-vuotias laitapuolustaja jäi viime kaudella olemattomalle vastuulle Watfordissa. Navarro pelasi vain kahdessa sarjaottelussa ja halusi poistua Watfordista saadakseen suuremman roolin muualla. Sellainen on tarjolla Leganésissa. Pellegrino pitää Navarron kaltaisista hyökkäysvoimaisista, mutta myös hyvin fyysisistä laitapuolustajista. Monipuolinen laitapuolustaja on alustavasti avauskokoonpanon pelaaja.

 

Juan Soriano (mv, 21, Sevilla)
Sabin Merino (ol, 27, Athletic)
André Grandi (mv, 22, Inter de Madrid)
Álex Martín (kp, 22, Real Madrid Castilla)
Aitor Ruibal (ol, 23, Real Betis)

Tiesitkö

Seuran lempinimi on pepineros, eli kurkut. Leganésissa kasvatettiin aikoinaan useita vihanneksia ja paikalliset ihmiset tunnistettiin lempinimellä pepineros. Seura otti lempinimen käyttöön aikoinaan, ja nykyään Butarquella on nähtävissä muun muassa massiivinen kurkkua muistuttavaan asuun pukeutunut maskotti.

Valmennus

Mauricio Pellegrino saapui Leganésiin vuosi sitten. Edessä oli haastava työ. Miten korvata seurassa suorastaan loistavaa työtä tehnyt Asier Garitano?

Garitano nosti Leganésin kolmanneksi korkeimmalta sarjatasolta La Ligaan, säilyi kummallakin pääsarjakaudellaan La Ligassa ja pudotti Real Madridin Copasta. Siinä on sellaiset meriitit, joihin ei moni pysty. Garitano pystyi, ja sen vuoksi baskiluotsin mainitseminen Leganésiin liittyvissä asioissa on edelleenkin pakollista.

Pellegrinon pesti ei alkanut lupaavasti. Ensimmäisestä viidestä ottelusta tuloksena oli neljä tappiota ja yksi tasapelipiste. Pellegrino muutti formaationsa viiden puolustajan linjaan, ja Leganés kaatoi välittömästi Barcelonan.

Aiempaa puolustavampi pelitapa tuotti tulosta. Leganés ei ottanut minkäänlaisia riskejä, vältti pallonmenetyksiä kriittisillä hetkillä ja pelasi ennemmin varman päälle, vaikka se olisikin vienyt Leganésilta potentiaalisia maalintekopaikkoja. Pellegrino peluutti kolmea topparia Barcelona-ottelusta lähtien koko loppukauden ja se toimi paremmin kuin moni jaksoi odottaa.

Kauden ensimmäisissä otteluissa Leganés päästi liikaa maaleja. Formaatiomuutoksen jälkeen Leganésin puolustus oli rautaa, ja seura alkoi nappaamaan pisteitä, vaikka Leganés ei tehnytkään sen kummemmin maaleja loppukauden aikana.

Jos ja kun Pellegrino käyttää alkavallakin kaudella samanlaista formaatiota, ei Leganésilla ole hätää sarjapaikkansa suhteen.

Tärkein pelaaja – Dimitrios Siovas

Romuluinen Dimitrios Siovas on kuin Leganésin joukkue pienoiskoossa.

Väkivahva toppari ei kaihda fyysistä peliä, on tarpeeksi hyvä pelivälineen kanssa ja osaa ennen kaikkea johtaa ja ohjata puolustusta.

Siovas ei tuskin sopisi mihinkään muuhun La Liga -seuraan kuin Leganésiin ja kenties Getafeen seurojen pelitapojen vuoksi. Pelin kauneus ei merkkaa Leganésissa mitään. Päävalmentaja Pellegrino vaatii Siovasilta oman roolinsa hoitamista – ei sen enempää tai vähempää.

Pellegrino ei halua, että Siovas nousee pallon kanssa tai avaa peliä aktiivisesti. Siovas hoitaa ennemmin puolustuslinjan pääpelin, merkkaa vastustajan kärkiä ja ennen kaikkea yrittää päästä vastustajien ihon alle. Ilkeä pelaaja, joka on onnistunut nousemaan uudelle tasolle Leganésissa.

Siitä kiitos kuuluu Pellegrinolle ja Asier Garitanolle.

Arvio

Sija: 15

Leganés on sementoinut paikkansa La Ligassa. Piskuinen madridilaisseura on tehnyt jo useamman vuoden ajan suorastaan loistavaa työtä verrattuna käytössä olevaan pelaajabudjettiin.

Alkavallakin kaudella on todennäköisempää, että seura pitää sarjapaikkansa kuin putoaa. Se olisi ollut kolme vuotta sitten mahdoton ajatus. Se kertoo omaa kieltään siitä, miten poikkeuksellista työtä seurassa on tehty. Leganés on piskuinen seura jättiläisten keskellä, mutta niin vain Leganés säilyttää kaudesta toiseen sarjapaikkansa, ja jatkuvasti entistä suuremmalla erolla.

Pellegrino on saanut Leganésin pelaamaan omalla pelitavallaan, mikä ei eroa juurikaan Asier Garitanon vastaavasta. Leganés nappaa alkavallakin kaudella suuren osan pisteistään Butarquella. Leganés on hyvin vahva kotijoukkue ja seura on luonut Butarquesta äärimmäisen ärsyttävän stadionin vierasjoukkueille.

Leganésin ainoa tavoite on sarjapaikan säilyttäminen. Se onnistuu jälleen siinä ja sijoittuu keskikastiin ilman sen suurempia ongelmia.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
13Juan SorianoMVMaalivahti23.8.1997
1Iván CuéllarMVMaalivahti25.5.1984
3Unai BustinzaKPToppari2.2.1992
22Dimitrios SiovasKPToppari16.9.1988
4Kenneth OmeruoKPToppari17.10.1993
12Chidozie AwaziemKPToppari1.1.1997
15Rodrigo TarínKPToppari05.07.1996
79Atanas ChernevKPToppari25.3.2002
5Jonathan SilvaVPVasen laitapuolustaja29.06.1994
24Kévin RodriguesVPVasen laitapuolustaja5.3.1994
16Roberto RosalesOPOikea laitapuolustaja20.11.1988
2Marc NavarroOPOikea laitapuolustaja2.7.1995
21Rubén PérezPKKPuolustava keskikenttä26.4.1989
23Ibrahim AmadouPKKPuolustava keskikenttä6.4.1993
6Roque MesaKKKeskikentän keskusta07.06.1989
8RecioKKKeskikentän keskusta11.1.1991
27Óscar RodríguezHKKHyökkäävä keskikenttä28.06.1998
17Javi ErasoHKKHyökkäävä keskikenttä22.3.1990
26Bryan GilVHVasen laitahyökkääjä11.2.2001
11Alexander SzymanowskiVHVasen laitahyökkääjä13.10.1988
19Aitor RuibalOHOikea laitahyökkääjä22.3.1996
20Roger AssaléKHKeskushyökkääjä13.11.1993
18Guido CarrilloKHKeskushyökkääjä25.5.1991
9Miguel Ángel GuerreroKHKeskushyökkääjä12.7.1990

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: https://twitter.com/tuukka_21

Tuukka Ikkeläjärvi

https://twitter.com/tuukka_21


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.