Leganés – kausiennakko 2018/19: Juna puksuttaa – Leganés ei putoa vieläkään

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Leganésin viime kausi noudatti samaa kaavaa kuin aikaisempikin.

Syyskausi oli todella komea. Leganés keikkui pitkän aikaa sarjan kärkikuusikon sisällä, mutta lopulta Asier Garitanon miehistön kapeus alkoi näkyä peliesityksissä. Leganés voi olla kuitenkin todella tyytyväinen viime kauteensa, sillä kauden tavoite – sarjapaikan säilyttäminen – täyttyi jälleen.

Kauteen mahtui myös yksi sensaatio. Nimittäin Real Madridin pudottaminen Copan puolivälierissä. Kyseessä oli kenties Leganésin seurahistorian hienoin voitto.

Leganés osoitti kasvaneensa aikaisemmasta kaudesta henkisesti. Ennen Leganésilla oli suuria ongelmia pitää pelinsä kasassa eri toten ottelun loppuhetkillä. Päättyneellä kaudella Leganés oli saanut itseluottamuspiikin ja pelasi ottelun loput kuin ammattilaisjoukkueen pitääkin pelata.

Nyt Leganésissa puhaltavat uudet tuulet. Tuulet, joita Leganésissa ei ole nähty vuosikausiin.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Diego Rico (Bournemouth)
Vasen laitapakki, 25-vuotias

Leganésille miljoonatason pelaajamyynnit eivät ole kovin yleisiä. Seuran toimistolla mahtoivat leuat loksahtaa, kun Diego Rico myytiin 12 miljoonalla eurolla Bournemouthiin. Seuran ennätysmyynnin kokoluokka kasvoi kertaheitolla 40-kertaiseksi edellisestä ennätyksestä. On päivänselvää, että Leganés menetti Ricossa erinomaisen vasemman pakin, mutta eihän tällaisesta kaupasta yksinkertaisesti voinut kieltäytyä.

Tito (Rayo Vallecano)
Oikea laitapakki, 33-vuotias

Tito oli Leganésin mittapuulla kallis hankinta vuosi sitten, kun kokenut laitapakki ostettiin 600 000 eurolla. Tito päätyi pelaamaan kaikki kilpailut mukaan lukien vain 17 ottelua. Siirtyi ilmaiseksi Rayo Vallecanoon.

Miguel Ángel Guerrero (Olympiakos)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Guerrero pelasi Leganésissa kaksi kautta. Yhteensä 55 ottelua, yhdeksän maalia. Viime kaudella tehot 4+3. Oli joukkueen sisäisissä tilastoissa kakkonen sekä maaleissa että maalisyötöissä. Sikäli on kyllä menetys.

Martín Mantovani (Las Palmas)
Toppari, 33-vuotias

Mantovani ehti edustaa Leganésia poikkeuksellisen pitkään: yhteensä viisi vuotta, joista ensimmäisen lainalla. Yhteensä Mantovani tahkosi Leganésissa 163 ottelua, joista 20 viime kaudella. Siirtyi ilmaiseksi Las Palmasiin.

Owusu (Salamanca, laina)
Oikea laitahyökkääjä, 21-vuotias

Owusu on ollut vuoden päivät Leganésin mies. Silti hän on jo kolmannessa paikassa lainalla. Viime syksyn nuorukainen vietti lainalla Real Oviedossa ja viime kevään Cartagenassa. Täksi kaudeksi ghanalainen lainattiin Salamancaan.

Omar (ilman seuraa)
Oikea laitahyökkääjä, 30-vuotias

Omar pelasi Leganésissa kolme kautta. Viime kaudellakin vastuuta tuli vielä 26 ottelussa. Sopimusta ei kuitenkaan jatkettu.

Claudio Beauvue (Celta Vigo, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 30-vuotias

Beauvue lainattiin viime kaudeksi vahvistamaan Leganésin hyökkäystä. Teki kolme maalia 35 ottelussa. Olisi se paremminkin voinut mennä.

Nordin Amrabat (Watford, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 31-vuotias

Amrabatiltakin odotettiin enemmän tehoja. Pelasi lainapestinsä aikana 35 ottelua, joissa viimeisteli kolme maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Voitti kyllä joukkueen sisäisen maalisyöttötilaston, mutta enemmänkin olisi voinut tulla.

Nereo Champagne (Olimpo, laina päättyi)
Maalivahti, 33-vuotias

Champagne antoi lainapestinsä aikana tukea ja turvaa kakkosvahdin roolissa. Sai Copassa elää unelmaa, kun Leganés pudotti Villarrealin ja Real Madridin.

José Naranjo (Genk, laina päättyi)
Vasen laitahyökkääjä, 23-vuotias

Naranjo osoittautui melko turhaksi lainaksi. Pelasi 16 sarjaottelussa yhteensä vain 557 minuuttia. Palasi lainan jälkeen Genkiin ja siirtyi sittemmin Teneriffaan.

Joseba Zaldua (Real Sociedad, laina päättyi)
Oikea laitapakki, 26-vuotias

Zalduan menettäminen tuntuu, vaikka menetys toki tiedossa olikin. Pelasi viime kaudella eniten Leganésin kenttäpelaajista. Kun muistetaan, että Titokin lähti, oikean laitapakin tontti on mennyt kesän aikana täysin uusiksi.

Darko Brasanac (Real Betis, laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 26-vuotias

Brasanac ei ollut eniten pelanneiden joukossa viime kaudella, mutta hänen syöttötyöskentelyään tulee hieman ikävä. Brasanac oli Legan pelaajista ainoa, jonka syöttöprosentti meni yli 80:n.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Diego Rolan (Deportivo La Coruña, laina)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Tässä on kaveri, jonka pitäisi kantaa suuri osa maalintekovastuusta ensi kaudella. Leganés ei normaalisti isoja rahoja hankintoihin käytä. Nyt se iski peräti miljoona euroa kiinni yhden kauden lainaan. Tällaisella riskillä tulosta on tultava. Viime kaudella iski Málagalle 26 sarjaottelussa viisi maalia. Se ei oikein riitä.

Facundo García (Olimpo)
Keskikentän keskusta, 18-vuotias

Mielenkiintoinen kaveri keskikentälle. Ikää vasta 18 vuotta, joten parhaat vuodet ovat edessäpäin. Leganés maksoi argentiinalaisesta 350 000 euroa.

Juanfran (Deportivo La Coruña, laina)
Oikea laitapakki, 29-vuotias

Oikean pakin tontti tyhjentyi viime kauden jälkeen tehokkaasti. Sitä aukkoa paikkaamaan lainattiin Juanfran. Kokemusta mieheltä ainakin löytyy, 173 La Liga -ottelun verran. Viime kaudella tahkosi 35 ottelua Deportivon takalinjoilla. Saanee Leganésissa ison roolin.

Rubén Pérez (Granada)
Puolustava keskikenttä, 29-vuotias

Atlético Madridin kasvatti pelasi Leganésissa pari viime kautta lainalla. Nyt seura sai haalittua miehen pysyvästi itselleen, vieläpä ilmaiseksi. Pérez on Leganésille todennäköisesti tärkein yksittäinen pelaaja. Kykenee pelaamaan monella eri paikalla, mutta Legassa hänet istutettaneen puolustuslinjan eteen.

Fede Vico (Granada, laina)
Vasen laitahyökkääjä, 24-vuotias

Fede Vico on laitahyökkääjä, joka siirtyi aiemmin tänä kesänä Leganésiin ilmaiseksi. Neljä päivää myöhemmin Lega lähetti miehen lainalle Granadaan. Katsotaan vuoden kuluttua uudestaan.

Daniel Ojeda (Lorca)
Vasen laitahyökkääjä, 23-vuotias

Jonkinlainen jokerihaku Lorcasta. Viime kaudella Segundassa 32 ottelua ja kuusi maalia. Ei välttämättä ole kummoinen vahvistus, mutta jos on, on mukava positiivinen yllätys.

Rodrigo Tarín (Barcelona B)
Toppari, 21-vuotias

Mielenkiintoinen hankinta. Tarínia hehkutettiin vuosikaudet huippulupaavaksi timantiksi La Masiassa. Lopullista läpimurtoa ei kuitenkaan koskaan tullut. Itse asiassa Tarín ei koskaan edes debytoinut Barcelonan edustusjoukkueessa. Nyt saa tilaisuuden Leganésissa. Lyökö läpi?

Josua Mejías (Gimnàstic, laina)
Toppari, 20-vuotias

Mejías on joutunut melkoiseen hallinnolliseen pyöritykseen. Nuori toppari siirtyi viime kesänä lainalle Leganésiin, joka lainasi heti seuraavana päivänä Mejíasin eteenpäin Cartagenaan. Kauden päätteeksi Lega osti venezuelalaisen itselleen 450 000 eurolla. Tämä kausi menee lainalla Gimnàsticissa.

Jonathan Silva (Sporting, laina)
Vasen laitapakki, 24-vuotias

Vasemman laitapakin tontille saatiin vahvistusta Portugalin Sportingista Jonathan Silvan muodossa. Viime kausi oli hyvin rikkonainen. Silva pelasi syksyn Sportingissa ja kevään lainalla AS Romassa. Pelejä kertyi yhteensä vain 15. Pelaajana on aika lailla kysymysmerkki.

Mikel Vesga (Athletic Bilbao, laina)
Puolustava keskikenttä, 25-vuotias

Vesgasta ei kannata liikoja odottaa. Hänet lainattiin todennäköisesti lähinnä Rubén Pérezin tuuraajaaksi. Voi olla sopiva palanen juuri tuohon rooliin.

Michael Santos (Málaga, laina)
Keskushyökkääjä, 25-vuotias

Málaga osti Santosin River Platesta pari vuotta sitten. Viime kauden mies pelasi lainalla Segundan Sporting Gijónissa, jonka riveissä syntyi 17 maalia 39 ottelussa. Saapa nähdä, mikä on iskukyky sarjaporrasta ylempänä. Toissa kaudella Santos osui La Ligassa kolme kertaa 14 pelissä.

Guido Carrillo (Southampton, laina)
Keskushyökkääjä, 27-vuotias

Tässä on periaatteessa kovan luokan lainamies, jos vain pelaajan ominaisuudet ja joukkueen pelitapa kohtaavat. Jotain kertoo se, että Southampton pulitti Carrillosta viime talvena AS Monacolle 22 miljoonaa euroa. Ei kuitenkaan saanut Valioliigassa oikein mitään aikaan. Saako Leganésissa ja La Ligassa?

Mamadou Koné (Eupen, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Koné aloitti viime kauden Leganésissa, mutta ei saanut käytännössä lainkaan vastuuta. Kevät meni lainalla belgialaisessa Eupenissa. Saako uuden mahdollisuuden Legassa?

Tiesitkö

Leganésilla on koko La Ligan paras stadionin täyttöaste.

Valmennus

Leganésin alkava kausi on hyvin erilainen aikaisempiin verrattuna. Nyt tukena ja turvana ei ole enää Asier Garitanoa, joka on kenties koko seurahistorian paras valmentaja.

Garitano nosti Leganésin aina Segunda B:stä La Ligaan saakka ensimmäistä kertaa Leganésin historiassa.

Nyt Garitanon saappaisiin astuu Mauricio Pellegrino. Argentiinalaisluotsi on valmentanut ennenkin La Ligassa – toissa kaudella Alavésia. Silloin Alavésin kausi oli suurmenestys. Sarjanousija taisteli loppuun saakka europaikoista ja eteni historiallisesti sarjanousijana Copan finaaliin.

Leganésin ja silloisen Alavésin pelaajamateriaalit ovat varsin samankaltaisia. Leganésin nykyinen materiaali sopii hyvin Pellegrinolle, joka tykkää pelata aktiivista prässijalkapalloa. Jos Pellegrino jatkaa myös Alavésin aikojen pallonhallintaansa, hän tarvitsee pallollisesti nykyistä laadukkaamman keskikentän.

Tärkein pelaaja – Rubén Pérez

Pérez on alkavalla kaudella Leganésin keskikentän tärkein yksittäinen tukipilari.

29-vuotias Atlético-kasvatti on pallovarma pelaaja, joka on vahva lisä Leganésin keskikentälle myös puolustavampana pelaajana. Pérez kykenee aloittamaan myös Leganésin hyökkäyksiä, mutta Péreziä tullaan käyttämään hyvin todennäköisesti puolustavana pohjapelaajana.

Leganésin mittakaavalla äärimmäisen kokenut pääsarjapelaaja tuo seuran keskikentälle kaivattua rauhallisuutta.

Arvio

Sija: 16

Leganésissa on tapahtunut kesän aikana suuria muutoksia. Seuran sieluna tunnettu Garitano poistui Leganésista ja siirtyi Real Sociedadin peräsimeen. Pelaajarintamakin on muuttunut huomattavasti.

Leganés kykenee siitä huolimatta pitämään sarjapaikkansa kolmatta kautta peräkkäin. Pellegrinon ryhmät ovat usein äärimmäisen työteliäitä joukkueita, joten siinä mielessä muutos ei ole suuri Garitanon tapaan.

Pelitavat ovat erilaisia, mutta Leganés on ennenkin todistanut kykenevänsä sopeutumaan useisiin muuttuviin tekijöihin.

Ihanneavaus

Huom! Emme nimenneet Gabrielia ihanneavaukseen, sillä hän on tämän hetken tietojen mukaan todennäköisesti siirtymässä toiseen seuraan ennen siirtoikkunan umpeutumista.

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
-Juan SorianoMVMaalivahti23.8.1997
1Iván CuéllarMVMaalivahti25.5.1984
-André GrandiMVMaalivahti2.5.1997
22Dimitrios SiovasKPToppari16.9.1988
3Unai BustinzaKPToppari2.2.1992
-Josua MejiasKPToppari1.8.1997
-Alex MartinKPToppari25.1.1998
26Rodrigo TarínKPToppari05.07.1996
5Jonathan SilvaVPVasen laitapuolustaja29.06.1994
14Vasyl KravetsVPVasen laitapuolustaja20.8.1997
-Roberto RosalesOPOikea laitapuolustaja20.11.1988
-Marc NavarroOPOikea laitapuolustaja2.7.1995
21Rubén PérezPKKPuolustava keskikenttä26.4.1989
28Facundo GarcíaKKKeskikentän keskusta16.12.1999
-Roque MesaKKKeskikentän keskusta07.06.1989
8RecioKKKeskikentän keskusta11.1.1991
20Fede VarelaHKKHyökkäävä keskikenttä18,4,1997
17Javi ErasoHKKHyökkäävä keskikenttä22.3.1990
-Óscar RodríguezHKKHyökkäävä keskikenttä28.06.1998
16José Manuel ArnaízVHVasen laitahyökkääjä15.04.1995
11Alexander SzymanowskiVHVasen laitahyökkääjä13.10.1988
9Sabin MerinoVHVasen laitahyökkääjä4.1.1992
19Aitor RuibalOHOikea laitahyökkääjä22.3.1996
-OwusuOHOikea laitahyökkääjä18.6.1997
26Youssef En-NesyriKHKeskushyökkääjä1.6.1997
14Juan MunozKHKeskushyökkääjä12.11.1995
-Martin BraithwaiteKHKeskushyökkääjä5.6.1991

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää