Jokunen madridilainen saattoi hieraista tiistaina silmiään kerran jos toisenkin, jos uskaltautui koronapandemian kourissa ulkoilmaan Real Madridin kotistadionin Santiago Bernabéun lähettyvillä. Aivan Bernabéun tuntumassa olevan kerrostalon seinään oli nimittäin ripustettu FB Barcelonan entisen puheenjohtajan ja jälleen puheenjohtajuutta havittelevan Joan Laportan koko seinän korkuinen mainos – luonnollisesti Barcelonan väreissä.

Mainos on korkeudeltaan peräti 50 metriä ja leveyttä sillä on 20 metriä. Laportan kuvan kylkeen on kirjoitettu ”Ganas de volver a veros”, ”odotan innolla taas näkemistänne”.

Rakennuksessa, jonka seinään mainos on ripustettu, sijaitsi 1990-luvulla Real Madridin silloisten puheenjohtajan Ramón Mendozan ja varapuheenjohtajan Juan Manuel Herreron toimistot.

Laporta itse latasi kuvan mainoksesta myös Twitteriin, saatetekstillä ”Hei Madrid”.

Laportan temppu on herättänyt laajaa keskustelua, sillä onhan se räväkkyydessään melko provokatiivinen. Jotkut ovat kuitenkin kiitelleet sitä, että Laporta ”sentään käytti mainoksessa espanjaa”, eikä katalaania.

Barcelonan puheenjohtajavaalit järjestetään 24. tammikuuta, ja Laporta on yhdessä Victor Fontin kanssa vaalin ennakkosuosikki. Muut seitsemän ehdokasta ovat Toni Freixa, Xavi Vilajoana, Agustí Benedito, Emili Rousaud, Lluís Fernández-Alà, Jordi Farré ja Pere Riera.

Laporta toimi Barcelonan puheenjohtajana vuosina 2003-2010. Hänen puheenjohtajakaudellaan Barcelona voitti historialliset kuusi pokaalia (La Liga, Mestarien liiga, Copa del Rey, Espanjan Supercup, UEFA:n supercup, seurajoukkueiden MM-kisat) yhden vuoden aikana vuonna 2009.