Vaisuhkosti La Liga -kautensa aloittanut Valencia tiedottaa lyhyesti kotisivuillaan päässeensä Atlético Madridin kanssa sopuun keskikenttäpelaaja Geoffrey Kondogbian siirrosta. Valencia ei paljasta tiedotteessaan siirron yksityiskohtia, mutta se saa ranskalaisesta tiettävästi 15-20 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Atlético Madrid sai kuukauden voimassa olleen poikkeusluvan hankkia uuden pelaajan vielä siirtoikkunan ulkopuolellakin, koska se menetti siirtotakarajalla Thomas Parteyn Arsenaliin ulosostoklausuulin maksamisen myötä. Haku kohdistui siis 27-vuotiaaseen Kondogbiaan.

Kondogbia on syntynyt Ranskassa, kolunnut läpi Ranskan nuorisomaajoukkueet, ja pelannut Ranskan A-maajoukkueessakin viisi ystävyysottelua. Vuonna 2018 hän kuitenkin loikkasi Keski-Afrikan Tasavallan maajoukkueeseen.

[readmore from=Kondogbia-Geoffrey]

Seuratasolla Kondogbia on edustanut kasvattajaseurastaan Lensistä lähdettyään Sevillaa, AS Monacoa, Internazionalea sekä vuodesta 2017 lähtien Valenciaa. Tällä kaudella hän pelasi täydet minuutit Valencian viidessä ensimmäisessä ottelussa, mutta oli sivussa kolmesta viimeisestä siirtohuhujen voimistuttua.

Kondogbialla ei ole pelioikeutta Atlético Madridin Mestarien liiga -otteluissa ennen vuodenvaihdetta, mutta La Ligaa hän saanee pelata vaikka heti.