Mestarien liigassa palataan tositoimiin ensi viikolla, mutta sitä ennen taistellaan vielä tärkeistä sarjapisteistä La Ligassa.

Perjantain ainoassa kamppailussa haetaan asetelmia taistoon Mestarien liiga -paikasta. Atlético on sarjassa neljäntenä 39 pisteellä, ja kotijoukkue Valencia seitsemäntenä vain kaksi pistettä vähemmän keränneenä.

Valencia on sarjan kolmanneksi paras kotijoukkue kärkikaksikon jälkeen, eikä Atléticon vire ole erityisen hyvä. Kuudesta viime pelistään kaikissa kilpailuissa se on voittanut vain yhden, ja tehnyt näissä kaksi maalia. Atléticoa voinee kuitenkin piristää se, että Álvaro Morata palaa kokoonpanoon sairauslomaltaan. Valencia ei ole hävinnyt kotikentällään koko sarjakauden aikana vielä peliäkään.

Lauantaina päähuomion saa epäilemättä kierroksen kärkiottelu, jossa sarjakakkonen Barcelona saa vieraakseen yllättäen kolmantena olevan Getafen. Suursuosikki on luonnollisesti Barcelona, mutta joukkueiden välillä on piste-eroa vain seitsemän pistettä. Viiden ottelun kuntopuntarissa Getafen saldo on kaksi pinnaa Barcaa parempi (12-10). José Bordalasin miehistö on voittanut neljä sarjapeliä putkeen maalierolla 9-0, joten peli on totisesti uomissaan.

Barcelona on menettänyt viime viikkojen aikana sarjan kärkipaikan Real Madridille, eikä joukkue ole Quique Setiénin alaisuudessa oikein vakuuttanut missään vaiheessa. Palloa siirrellään kyllä, mutta hyökkäys nojaa edelleen pitkälti Lionel Messin yksilötaidon varaan, ja vastustajat ovat löytäneet Barcan puolustuksesta helposti aukkoja.

Kiinnostava sivujuonne Getafen vierailussa on se, että Barcelona saa viimeistään lauantaiaamuna tietää, myönnetäänkö sille lupa hankkia korvaaja loukkaantuneelle Ousmane Dembélélle. Yksi vahvimmin spekuloiduista nimistä Barcan hätävarahankinnaksi on nimittäin Getafen Ángel Rodríguez. Mielenkiintoinen seurattava on myös erinomaista kautta Getafessa pelaava Barca-kasvatti Marc Cucurella.

Sunnuntain alkajaisiksi Sevilla pyrkii kääntämään kehnoa kurssiaan sarjajumbo Espanyolin tullessa kylään. Sevilla putosi ensin Copa del Reyssä Segundan Mirandésille ja sai sen jälkeen viime peleistään Alavésia ja Celta Vigoa vastaan yhteensä vain pisteen. Meneillään on kenties kehnoin vaihe Julen Lopeteguin alaisuudessa.

Espanyolin tammihankinta Raúl de Tomas, 25, on tehnyt maalin kaikissa viidessä uuden seuran paidassa pelaamassaan ottelussa ja on noussut kandidaatiksi jopa Espanjan EM-kisajoukkueeseen.

Sunnuntain alkuilta vierähtää Baskimaalla kahden baskiderbyn merkeissä. Ensin Eibar isännöi Real Sociedadia ja sitten Athletic Bilbao Osasunaa. Sen jälkeen sarjaa johtava Real Madrid hakee täyttä pistepottia, kun kylään tulee Celta Vigo.

Real Madrid on hyvässä iskussa, kuntopuntarin ykkönen ja se hakee jo kahdeksatta perättäistä kotivoittoaan La Ligassa. Suosikista ei ole mitään epäselvyyttä, sillä putoamista vastaan taisteleva Celta on jäänyt pisteittä seitsemässä yhdeksästä viime vieraspelistään.

La Ligan 24. kierros:

Perjantai 14.2.
22.00 Valencia-Atlético Madrid

Lauantai 15.2.
14.00 Mallorca-Alavés
17.00 Barcelona-Getafe
19.30 Villarreal-Levante
22.00 Granada-Real Valladolid

Sunnuntai 16.2.
13.00 Sevilla-Espanyol
15.00 Leganés-Real Betis
17.00 Eibar-Real Sociedad
19.30 Athletic Bilbao-Osasuna
22.00 Real Madrid-Celta Vigo

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren suoratoistopalvelussa.