Barcelona ja Betis iskevät yhteen lauantaina Camp Noulla.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla Betis-legenda Joaquínin kommenteista, joissa hän kritisoi entistä päävalmentajaansa Ronald Koemania. Lue uutinen täältä.

Marca paljasti tarkemmin, miksei kaksikko tule toimeen keskenään. Koeman valmensi Valenciaa kaudella 2007-08. Kausi sujui surkeasti ja Koemanin pesti päättyi potkuihin.

Joaquín joutui kyseisellä kaudella Koemanin koirankoppiin, koska saapui kerran harjoituksiin vartin myöhässä. Joaquín selitti myöhästymistään sillä, että pelaajan auto hajosi matkalla harjoituksiin. Koeman ei kuunnellut Joaquínia ja ei ottanut joukkueen avainpelaajaa mukaan seuraavan ottelun kokoonpanoon.

Siitä lähtien Koeman asetti Joaquínin koirankoppiin ja peluutti tämän paikalla ennemmin Javier Arizmendia.

Puhtaana kärkenä tunnettu Arizmendi ei ollut aiemmin pelannut laidalla ja kyseenalaistetun hollantilaisluotsin päätös herätti odotetusti tunteita Valenciassa – niin medioiden, kannattajien kuin Joaquínin joukkuetovereidenkin keskuudessa.

Koeman sanoi hollantilaismedioiden haastattelussa, että 25 miljoonan euron Joaquín vaikuttaa ennemminkin 25 euron pelaajalta. Joaquín kuittasi Koemanin kritiikin tylysti toteamalla, että Koeman keskittyi Valencia-pestinsä aikana enemmän viininjuontiin kuin valmentamiseen.

Kaikki huipentui kauden päättäneeseen Copan finaaliin, jossa Valencia voitti Getafen ja nappasi samalla pokaalin Mestallalle. Koeman penkitti Joaquínin, mutta pisti pelaajan jo avausjakson alussa lämmittelemään. Joaquín lämmitteli kentän laidalla noin 70 minuutin ajan, eikä Koeman ottanut joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin kuulunutta Joaquínia siitä huolimatta kentälle.

Valencian joukkueessa oli niin surkea ilmapiiri, ettei joukkue suostunut edes juhlimaan Copan mestaruutta kaupungin kaduilla. Muutamaa päivää myöhemmin Koeman sai potkut, eikä kaksikko ole puhunut toisilleen sen jälkeen.

Lähde: MARCA