Real Betis nappasi yhden La Ligan tehokkaimmista maalipyssyistä – viime kauden sensaatio

© Kuva: Getty Images

Real Betis vahvistaa hyökkäystään 187-senttisellä Borja Iglesiasilla. Seura ei ole vielä värväyksestä tiedottanut, mutta sosiaalisessa mediassa on jo kuvaa ja videoita, joissa 26-vuotias Iglesias poseeraa Sevillassa Real Betisin huivin kanssa. Virallinenkin vahvistus lienee enää vain ajan kysymys.

Iglesias on ollut varsin myöhään kypsynyt jalkapalloilija. Hän pelasi juniorina Valenciassa ja Villarrealissa, ja siirtyi 20-vuotiaana Celta Vigon reservijoukkueeseen. Seuraavat vuodet vierähtivät Espanjan kolmannella sarjatasolla.

Kaudella 2017-2018 Iglesias paukutteli Real Zaragozassa 22 liigamaalia, joka riitti sarjan maalipörssissä kolmanteen tilaan. Kesällä 2018 Iglesias eteni vihdoin pääsarjatasolle, jolla hän oli sitä ennen pelannut vain yhden ottelun hajaminuutit tammikuussa 2015.

Sarjaportaan vaihtuminen ei tuntunut hidastavan Iglesiasta lainkaan, sillä hän teki Espanyolille mahtavat tehot. 43 ottelussa syntyi 20 maalia ja kolme maalisyöttöä. Maaleista 17 syntyi La Ligassa, ja sillä Iglesias lunasti maalitilastossa seitsemännen sijan.

Betis-siirron takana merkittävä vaikutin on varmasti valmentaja Rubi. 49-vuotias Rubi valmensi viime kaudella juuri Iglesiasin Espanyolia, ja siirtyi Betisiin kesäkuussa. Nyt miesten tiet kohtaavat jälleen.

Iglesiasin sopimuksessa oli 28 miljoonan euron ulosostohinta. Summa tekee hänestä Espanyolin seurahistorian arvokkaimman myynnin. Juuri tuo korvaus vaikeutti neuvotteluja seurojen välillä, ja Sportin mukaan lopulta päädyttiinkin luovaan ratkaisuun. Betis maksaa Espanyolille 18 miljoonaa euroa nyt, 5 miljoonaa ensi joulukuussa ja 5 miljoonaa ensi kesänä.

Tällä kaudella Iglesias on jo pyssyttänyt Espanyolille kolme maalia Eurooppa-liigan karsinnoissa.