Huesca – kausiennakko 2018/19: Linnakundi johtaa puolustusta, valmentaja ei ole koskaan ennen valmentanut

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Huesca pelasi mallikkaan kauden Segundassa viime kaudella. Seura oli pitkään kärkkynyt historiallista ensimmäistä nousua pääsarjaan ja viimein se koitti.

Huesca oli läpi kauden mukana kärkikahinoissa ja seura saa antaa siitä suuren kiitoksen päävalmentajalleen Rubille, joka siirtyi toukokuun lopussa Espanyolin uudeksi päävalmentajaksi.

Aragonialaisseuran pelaajamateriaali ei päätä huimannut, mutta Huesca onnistui nappaamaan kakkossijan sarjassa tarkan pelitapansa ansiosta. Tiukkaan puolustukseen luottanut Huesca tunnettiin vahvana vastaiskujoukkueena, joka kykeni puolustamaan pitkiäkin aikoja oman boksin lähettyvillä ilman konkreettista pelkoa takaiskumaalista.

Huesca sai kiittää sarjanousustaan tarkan pelitavansa lisäksi myös nuorta kärkeään Cuchoa. Watfordista lainalla seurassa oleva 19-vuotias kärki ampui jopa 16 sarjamaalia ja oli yksi Segundan parhaista maalintekijöistä nuoresta iästään huolimatta.

Cucho jatkaa seurassa myös alkavalla kaudella.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Álvaro Vadillo (Granada)
Vasen laitahyökkääjä, 23-vuotias

Vadillo on Real Betisin kasvatti, jolle Segunda vaikuttaisi olevan sopiva taso. Pelasi viime kaudella 21 ottelua Segundassa ja yhden Copa del Reyssä – lähinnä vaihtomiehen roolissa. Ura jatkuu Segundassa, sillä siirtyi ilmaiseksi Granadaan.

Luso (Rayo Majadahonda)
Puolustava keskikenttä, 33-vuotias

Luso oli vuosi sitten Huescalta täsmähankinta keskikentän pohjalle. Toi kaivattua kokemusta ja pelasi minuutin siellä, toisen täällä. 28 ottelussa peliminuutteja kertyi yhteensä 1 037. Siirtyi kauden päätteeksi ilmaissiirrolla Segundan Rayo Majadahondaan.

Kilian Grant (UCAM Murcia)
Oikea laitahyökkääjä, 24-vuotias

Espanyolin kasvatti siirtyi viime kesänä Huescaan. Koko kausi meni pilalle loukkaantumisen vuoksi. Pelasi lopulta vain 129 minuuttia viidessä ottelussa. Ura jatkuu kolmannen sarjaportaan UCAM Murciassa.

Alexander González (Elche)
Oikea laitapakki, 25-vuotias

Gonzálezin menettäminen tuntuu jonkin verran. Venezuelalainen oli viime kauden runkopelaajia ja operoi 31 sarjaottelussa. Siirtyi ilmaiseksi Segundan Elcheen.

Jair Amador (Maccabi Tel Aviv)
Toppari, 28-vuotias

Portugalilainen Amador ehti pelata Huescassa kaksi kautta. Toppari nousi heti joukkueen runkopelaajaksi, ja viime kaudella ei juuri tärkeämpiä pelaajia löytynyt. Amador pelasi ainoana Huescan kaikki 42 ottelua. Päätti siirtyä täksi kaudeksi israelilaiseen Maccabi Tel Aviviin.

Carlos David (Saint Gilloise)
Toppari, 32-vuotias

Siinä missä Jair Amador oli viime kaudella elintärkeä toppari, samaa ei voi sanoa Carlos Davidista. Kokenut toppari oli vielä muutama vuosi sitten Huescan avainpelaajia, mutta viime kaudella vastuuta tuli enää neljässä ottelussa. Pakkasi kamansa ja lähti ilmaissiirrolla Belgian kakkosliigaan.

Eugeni Valderrama (Albacete, laina)
Hyökkäävä keskikenttä, 24-vuotias

Valencia yritti parin vuoden ajan leipoa Valderramasta timanttia omassa akatemiassaan. Kehitystä ei kuitenkaan tullut tarpeeksi, ja kymppipaikan mies siirtyi ilmaiseksi Huescaan. Lainattiin saman tien täksi kaudeksi Segundan Albaceteen. Teki viime kauden parin lainapestin aikana yhteensä tehot 3+2. Otteluita Segundassa ja Copa del Reyssä kertyi 27.

Jonathan Rubio (Varzim, laina)
Piilokärki, 21-vuotias

Rubio on toinen pelaaja, jonka Huesca tänä kesänä osti ja lainasi saman tien eteenpäin. Nuori hondurasilainen saapui portugalilaisesta Gil Vicentestä ja pelaa tämän kauden lainalla portugalilaisessa Varzimissa.

Dani Escriche (Lugo, laina)
Keskushyökkääjä, 20-vuotias

Kolmas pelaaja, jonka Huesca tänä kesänä on hankkinut ja sittemmin lainannut eteenpäin. Nuori Escriche ostettiin 500 000 eurolla Lugosta ja lainattiin täksi kaudeksi samaan paikkaan takaisin. Debytoi viime kaudella Segundassa. Sai vastuuta yhteensä 653 minuuttia ja iski kaksi maalia.

Nagore (ilman seuraa)
Oikea laitapakki, 37-vuotias

Kokeneen Nagoren kohtalo olisi voinut olla toinen ilman loukkaantumista. Tammikuussa 2016 hankittu oikea pakki pelasi lähes kaikki pelit toissa keväänä. Viime kaudenkin alussa Nagore sai mukavasti vastuuta ja toimi jopa kuukauden ajan kapteenina. Joulukuussa paukkui polven ristiside, eikä Nagore enää pelannut. Sopimusta ei jatkettu.

Alex Remiro (Athletic Bilbao, laina päättyi)
Maalivahti, 23-vuotias

Merkittävä menetys, joskin se oli koko ajan tiedossa. Remiro oli viime kaudelle hyvä täsmähankinta. Pelasi yhtä vaille kaikki sarjaottelut ja johdatti omalta osaltaan Huescan pääsarjaan.

Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Moni muistaa Rescaldanin jo useamman vuoden takaa Málagasta. Oli joskus lupaava hyökkääjä, mutta ura ei koskaan oikein lähtenyt käyntiin. Kaksi vuotta sitten Málaga kyllästyi ja myi miehen kolumbialaiseen Atlético Nacionaliin. Huesca oli Rescaldanille taas yksi uusi alku, mutta tulosta ei tullut. Rescaldani sai viime kaudella jämäminuutteja 19 ottelussa eikä onnistunut kertaakaan maalinteossa. Palasi kauden päätteeksi Atléticoon, josta on jo ehtinyt lähteä ilmaissiirrolla argentiinalaiseen Patronatoon. Taas uusi alku.

Pelaajasiirrot – saapuneet

Serdar Gürler (Osmanlispor)
Oikea laitahyökkääjä, 26-vuotias

Espanjassa ei pelaajahankintoihin kuluteta ihan samalla tavalla kuin esimerkiksi Englannissa. Gürleristä Huesca maksoi poikkeuksellisen paljon: 2,5 miljoonaa euroa. Oikea laitahyökkääjä on Huescan seurahistorian kallein hankinta. Odotuksetkin ovat siis suuret. 26-vuotias laitahyökkääjä on iskenyt urallaan 143:ssa Turkin pääsarjaottelussa tehot 34+21. Viime kaudella maaleja syntyi ihan mukavat 12. Tehoja on tultava tälläkin kaudella, mikäli Huesca mielii pysyä sarjassa.

Luisinho (Deportivo La Coruña)
Vasen laitapakki, 33-vuotias

Portugalilainen edustaa kokemusta Huescan muuten melko kokemattomassa ryhmässä. Luisinholla on vyöllään 111 ottelua La Ligassa. Siirtyi Huescaan ilmaiseksi Deportivo La Coruñasta. Saanee merkittävän roolin tällä kaudella.

Jorge Miramón (Reus Deportiu)
Oikea laitapakki, 29-vuotias

Oikean pakin tontille Huesca hankki vuoden pituisella sopimuksella Jorge Miramónin. Oli viime kaudella Reus Deportiun kantavia voimia Segundassa, mutta pääsarjatasolta kokemusta ei ole lainkaan. Saa nyt – melko vanhalla iällä – elämänsä näyttöpaikan.

Rúben Semedo (Villarreal, laina)
Toppari, 24-vuotias

Paha poika palaa La Ligaan. Ja nyt sana paha todella tarkoittaa pahaa. Villarreal maksoi Semedosta vuosi sitten peräti 14 miljoonaa euroa. Hankinta osoittautui kalliiksi hudiksi, kun Semedo jäi muun muassa kiinni pahoinpitelystä ja aseellisesta ryöstöstä. Pelasi viime kaudella loukkaantumisten ja vankilareissun vuoksi vain viisi ottelua. Saa nyt uuden mahdollisuuden La Ligassa lainapestin myötä. Jos keskittyy jalkapalloon, voi olla todella tärkeä pelaaja.

Xabier Etxeita (Athletic Bilbao, laina)
Toppari, 30-vuotias

Athleticista Huesca lainasi toisen topparin täksi kaudeksi. Etxeita on pitkään kuulunut Athelticin organisaatioon, muttei ole oikein missään vaiheessa lyönyt itseään läpi. Välillä Etxeita kävi Elchessäkin pelaamassa muutaman kauden, mutta palasi kuitenkin Athleticiin. Nyt kokenut toppari saa tilaisuuden näyttää, että hän kykenee pelaamaan pääsarjatasolla.

Samuele Longo (Internazionale, laina)
Keskushyökkääjä, 26-vuotias

Longo on aika lailla täysi jokerikortti. Mies on muun muassa pelannut lähes 50 ottelua Serie A:ssa ilman yhtään tehtyä maalia. Se ei ole erityisen mairitteleva saldo keskushyökkääjälle. Viime kaudella Longo osui Teneriffan paidassa 12 kertaa 24:ssä Segundan ottelussa. Se antoi jo viitteitä paremmasta.

Damián Musto (Tijuana, laina)
Keskikentän keskusta, 31-vuotias

Musto on melko 31 vuoden iästään huolimatta melko tuntematon nimi eurooppalaisen futiksen seuraajille. Argentiinalainen on tehnyt uransa lähinnä kotimaassaan ja Meksikossa.

Pablo Insua (Schalke, laina)
Toppari, 24-vuotias

Insuaa on pidetty ihan lupaavana pelaajana, mutta kehitystä ei ole tullut aivan toivotulla tavalla. Vuosi sitten Schalke maksoi topparista 3,5 miljoonaa euroa Deportivo La Coruñalle. Valitettavasti käytännössä koko kausi meni pilalle loukkaantumisen vuoksi. Nyt Insualle haetaan uutta alkua lainapestin kautta. Jos pääsee takaisin kehityskäyrälleen, voi osoittautua hyväksi vahvistukseksi.

Axel Werner (Atlético Madrid, laina)
Maalivahti, 22-vuotias

Viime kaudeksi Huesca lainasi nuorehkon maalivahdin Athletic Bilbaosta. Nyt lainattiin nuori maalivahti Atlético Madridista. 192-senttiselle Wernerille haluttiin peliaikaa, ja sitä toivotaan tulevan Huescassa. Pelituntuma täysi kysymysmerkki, sillä pelasi viime kaudella vain kolme ottelua. Ottaako ykkösvahdin roolin?

Tiesitkö

Huesca lainasi Villarrealilta Rubén Semedon riveihinsä. Semedo vietti viime kauden toisen puolikkaan vankilassa kiristettyään kavereidensa kanssa tuntematonta miestä. Semedo ryösti ystävineen miehen ja uhkasi häntä aseella.

Valmennus

Huescalla on yksi La Liga -kauden mielenkiintoisimmista valmentajista.

Nimittäin La Ligan ystäville tuttu Leo Franco, jolle rooli valmentajana on uran ensimmäinen. Toukokuun lopussa rooliinsa nimetty Franco tunnetaan parhaiten mittavasta urastaan maalivahtina La Ligassa.

16 vuotta Espanjan kentillä viettänyt Argentiinan entinen A-maajoukkuevahti edusti uransa aikana muun muassa Atléticoa, Zaragozaa ja Mallorcaa. Franco käväisi myös piipahtamassa Galatasarayn riveissä.

Francolla ei ole ollenkaan kokemusta valmentamisesta, joten hyppy suoraan La Liga -seuran päävalmentajaksi on kerrassaan valtava. Huescalla on kenties sarjan heikoin pelaajamateriaali, joten Francolla on edessään suuri työ, jos argentiinalainen meinaa pitää seuransa pääsarjassa.

Se olisi yksi suurimmista urotöistä espanjalaisessa jalkapallossa pitkään aikaan.

Tärkein pelaaja – Moi Gómez

Moi Gómez on yksi Huescan ainoista pelaajista, jolla on todellista kokemusta La Ligasta.

24-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut sata ottelua La Ligassa. Pallon kanssa tekninen ja nopeana vastaiskupelaajana tunnettu Gómez kykenee pelaamaan kärjen alla, mutta myös kummallakin laidalla.

Francon taktiset päätökset ovat vielä hämärän peitossa, mutta Gómez löytää itsensä todennäköisesti juuri kärjen alta. Huescan hyökkäykset tulevat kulkemaan poikkeuksetta Gómezin kautta, jonka pitää viedä palloa eteenpäin kärjessä odottavalle Cucholle.

Gómez on osoittanut olevansa pätevä pelaaja La Ligassa ja se saattaa nousta kultaakin tärkeämmäksi Huescalle alkavalla kaudella.

Arvio

Sija: 20

Asetimme Huescan ennakkoarviossamme viimeiselle sijalle. Kaiken järjen mukaan Huescalla on luvassa äärimmäisen vaikea ja haastava kausi.

Joukkueen kokoonpanossa on vain muutama pelaaja, jolla on todellista kokemusta La Ligasta. Huesca luottaa alkavalla kaudella useisiin nuoriin lainapelaajiin, jotka eivät ole vielä todistaneet tasoaan pääsarjajalkapallossa.

Huesca on pirteä ja piristävä joukkue La Ligassa, mutta joukkueen materiaali on yksinkertaisesti liian heikko ja kokematon sarjapaikan uusimiseksi.

Joskus kokemattomuus on myös hyvästä, mutta jos joukkue on käytännössä täynnä pelaajia, jotka eivät ole pelanneet juurikaan otteluita urallaan päätasolla ja valmentaja ei ole luotsannut ikinä ennen, niin lähtökohdat eivät ole mairittelevat.

Tosin Huescalle pääsy La Ligaan oli jo valtava saavutus.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Axel WernerMVMaalivahti28.02.1996
13Roberto SantamaríaMVMaalivahti17.02.1985
25Ander BardajíMVMaalivahti03.05.1995
-Pablo InsúaKPToppari09.09.1993
-Xabier EtxeitaKPToppari31.10.1987
-Rúben SemedoKPToppari04.04.1994
14Jorge PulidoKPToppari08.04.1991
21Iñigo LópezKPToppari23.07.1982
-LuisinhoVPVasen laitapuolustaja05.05.1985
20Rajko BrežančićVPVasen laitapuolustaja21.08.1989
12Rulo PrietoVPVasen laitapuolustaja24.10.1995
15Carlos AkapoOPOikea laitapuolustaja12.03.1993
-Damián MustoKKKeskikentän keskusta09.06.1987
22Lluis SastreKKKeskikentän keskusta26.03.1986
8Gonzalo MeleroHKKHyökkäävä keskikenttä02.01.1994
2Moi GómezHKKHyökkäävä keskikenttä23.06.1994
11Álex GallarVHVasen laitahyökkääjä19.03.1992
16Ezequiel ÁvilaVHVasen laitahyökkääjä06.02.1994
-Serdar GürlerOHOikea laitahyökkääjä14.09.1991
7David FerreiroOHOikea laitahyökkääjä01.04.1988
9CuchoKHKeskushyökkääjä22.04.1999
-Samuele LongoKHKeskushyökkääjä12.01.1992

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää