Kerroimme viime viikolla, että saksalaislehti Bildin mukaan Borussia Dortmund pyytää nuoresta norjalaisesta supertähdestään Erling Braut Hålandista muhkeaa, jopa 150 miljoonan euron siirtokorvausta. Nyt ESPN puolestaan väittää omiin lähteisiinsä perustuen, että maalitykistä haluttu summa on vieläkin korkeampi. ESPN:n mukaan Hålandin saa tänä kesänä omakseen seura, joka on valmis maksamaan hänestä 180 miljoonaa euroa.

20-vuotias Håland on tehnyt Dortmundille 49 maalia yhtä monessa ottelussa siirryttyään seuraan RB Salzburgista tammikuussa 2020. Hänen agenttinsa Mino Raiolan mukaan kymmenen seuraa on Mestarien liigan maalipörssiä johtavasta Hålandin hankinnasta kiinnostunut, mutta eri asia on, onko millään niistä häneen nyt varaa.

Muun muassa Manchester Unitedin, Manchester Cityn, Chelsean, Real Madridin ja Barcelonan on arveltu Hålandia havittelevan, mutta tuhdilla hintapyynnöllään Dortmund haluaa hätistellä kosijat loitommas. BVB on ollut viime vuosina erittäin tiukka neuvottelija, eikä tinkinyt esimerkiksi viime kesänä lainkaan Jadon Sanchon 120 miljoonan hintavaatimuksestaan.

Mikäli Dortmund onnistuu pyrkimyksissään pitää Håland riveissään myös ensi kaudella, on kesällä 2022 tilanne aivan toinen, sillä tuolloin voimaan astuu Hålandin huomattavasti edullisempi ulosostopykälä. Sen suuruus on tiettävästi 75 miljoonaa euroa. Tuolloin ostajaehdokkaita tuskin pidättelee mikään, ellei sitten Dortmund tee sitä ennen uutta kontrahtia Hålandin kanssa ja hilaa samalla ulosostopykälää ylemmäs.