Kun Eden Hazard loukkaantui viime viikon Mestarien liiga -ottelussa PSG:tä vastaan, uskottiin aluksi loukkaantumisen olevan vain pieni tälli. Sairauslomasta oletettiin lyhyttä, eikä 18. joulukuuta pelattavan El Clásicon uskottu olevan vaarassa.

Toisin kuitenkin kävi. Belgialainen ei pääse vielä kokemaan ensimmäistä El Clásicoaan kentän puolella. Vamman hitaan parantumisen takia tehty uusi lääkärintarkastus paljasti, että Hazardin oikeassa nilkassa on pieni rasitusmurtuma, ja hän on varmuudella sivussa Camp Noun kohtaamisesta.

Real Madrid vahvistaa vamman kotisivuillaan. Arvion Clásicon väliinjäämisestä esittää kuitenkin Marca. Tarkempaa arviota toipilasajan pituudesta Marcakaan ei uskalla esittää, sillä vamma on herkässä paikassa, aiemmin leikatussa nilkassa. Toipumisen suhteen ei voida ottaa mitään riskejä.

Real Madridin joukkue vietti keskiviikkona yhteistä illallista, johon tällä kertaa osallistui koko pelaajaryhmä Gareth Bale mukaan luettuna. Epäilykset Hazardin vamman pahemmasta laadusta heräsivät, koska Hazard käytti tapaamisessa edelleen kainalosauvoja ja koki kipua jalassaan. Siksi lääkärit päättivät tutkia miehen uudelleen.