FC Barcelona teki kesällä megahankinnan, kun se maksoi Atlético Madridin ja Antoine Griezmannin sopimuksessa olleen 120 miljoonan euron ulosostopykälän.

Siirtosaagassa oli draamaa, sillä Atlético väitti Barcelonan tehneen todellisuudessa Griezmannin kanssa sopimuksen jo aiemmin, kun ulososton hinta oli vielä 200 miljoonaa. Atlético vaati katalonialaisseuraa maksamaan täydet 200 miljoonaa Griezmannista.

Madridilaisseura ryhtyi oikeustoimiin, mutta turhaan: Barcelonalle on nyt langetettu sanktio, mutta rangaistus on Barcelonan kaltaiselle jättiseuralle täysin mitätön 300 euroa.

Espanjan jalkapalloliiton kilpailukomitea perusteli pientä sakkoa sillä, että se ei saanut vedenpitäviä todisteita siitä, että sopimus olisi ollut voimassa ulosostohinnan ollessa 200 miljoonaa.

Sakko tuli lopulta siitä, että komitea totesi Barcelonan aloittaneen neuvottelut kyseisenä ajankohtana kertomatta asiasta Atlético Madridille. Esisopimuksesta ei ollut siis varmuutta, joten Barcelonaa rangaistiin vain neuvottelemisesta luvatta.