Onko tässä yksi La Ligan tammikuun erikoisimmista siirroista? La Ligan peränpitäjä Espanyol ja Marbella FC tiedottivat, että 32-vuotias keskikenttäpelaaja Esteban Granero jatkaa pelaajauraansa Marbellassa. Graneron ja Marbellan sopimus on puolitoistavuotinen.

Erikoisen siirrosta tekee se, että Marbella pelaa Espanjan kolmannella sarjatasolla Segunda B:ssä. Granero puolestaan on kantanut tällä kaudella kolmessa Eurooppa-liigan ottelussa Espanyolin kapteeninnauhaa – viimeksi marraskuussa – ja vie Marbellaan kaikkiaan 264 La Liga -ottelun kokemuksen.

Will Unwin

@Will_Unwin
Esteban Granero has played 21 times in the Europa League and La Liga this season but is now off to third tier Marbella. Got to admire him

Marbella FC

@marbella_fc
🗣 Comunicado oficial: El Marbella Fútbol Club ficha a Esteban Granero.

marbella-fc.com/comunicado-ofi…

Esteban Graneron CV on muutenkin komea. Hän on Real Madridin kasvatti, joka teki läpimurtonsa La Ligaan Getafessa. Päästyään pelaamaan Getafessa Copa del Reyn loppuottelussa ja UEFA Cupin puolivälierissä Granero pelasi kesällä 2009 kasvattajaseuraansa Real Madridiin.

Lempinimellä ”Merirosvo” tunnettu Granero voitti Real Madridissa Copa del Reyn kaudella 2010-2011 ja La Ligan kaudella 2011-2012. Kaikkiaan keskikenttäpelaaja pelasi Real Madridin edustusjoukkueessa 96 ottelua ennen kuin matka jatkui Valioliigan QPR:ään, Real Sociedadiin, kesällä 2017 Espanyoliin ja nyt siis alasarjaseura Marbellaan.

[readmore from=Granero-Esteban]

Espanyoliin kapteenistoon kuulunut Granero oli viime kaudella joukkueensa luottomiehiä, ja pelasi tälläkin kaudella 21 ottelussa (yksi maali, kolme maalisyöttöä). Siirtokorvausta Marbellan ei tarvitse maksaa, sillä Espanyol ja Granero purkivat sopimuksensa. Kontrahti oli päättymässä tulevana kesänä.

Segunda B:tä pelataan neljässä lohkossa. Marbella johtaa omaa lohkoaan ja on siten kiinni nousussa kakkossarja Segundaan. Sarja on kärjen osalta kuitenkin erittäin tasainen.