Gennaro Gattuso puuskahti Napolin pudottaneelle europelien debytantille: ”Jos italialainen joukkue pelaisi noin, kaikki Euroopan lehdet kirjoittaisivat siitä”

© Kuva: Getty Images

Huhtikuussa 90 vuotta täyttävän Granada CF:n seurahistorian ensimmäinen kausi europeleissä on ollut menestys. Se aloitti urakkansa jo Eurooppa-liigan toiselta karsintakierrokselta ja voitti kaikki kolme poikkeuksellisesti yksiosaista karsintataistoaan. Lohkovaiheen kuudesta pelistään Granada sai 11 pistettä päästäen otteluissa vain kolme maalia ja eteni siten jatkoon. Ainoan tappion se kärsi PSV Eindhovenille. Muut joukkueet olivat PAOK ja Omonia.

Satu eurokentillä saa yhä jatkua, sillä todellisen urotekonsa Diego Martínezin valmentama Granada teki ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun se raivasi tieltään nimivahvan Napolin. Granada voitti kotipelinsä 2-0, ja kun Napolista tuli kotiin viemisiksi 1-2-tappio, jatkoi se neljännesvälieriin yhteismaalein 3-2. 16 parhaan joukossa nähdään kaksi espanjalaisseuraa, sillä jatkopaikan lunasti myös Villarreal.

Napolin intohimoiselle valmentajalle Gennaro Gattusolle Granadasta ei jäänyt hyviä muistoja. Italian maajoukkuelegendanakin tunnettu Gattuso arvosteli pelin jälkeen tiukkaan sävyyn Granadan ajanpeluuta.

– Granada teki avausjaksolla absurdin maalin, ja muita tilanteita en heiltä muistakaan, Gattuso puuskahti Sky Sportin haastattelussa.

– Meidän pitää olla ylpeitä siitä, miten pelasimme. Haluan myös sanoa jotain. Italialaisen jalkapalloilun edustajat tarvitsevat enemmän kunnioitusta. Olen nähnyt viime päivinä uskomattomia asioita erotuomaritasolla meitä vastaan.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme pelanneet edes 17 minuuttia. Granada pelasi jokaisessa tilanteessa kaksi tai kolme minuuttia aikaa. Se oli absurdia. Jos italialainen joukkue käyttäytyisi kuin he, siitä kirjoitettaisiin seuraavana päivänä kaikissa Euroopan sanomalehdissä. Meitä pitää kunnioittaa enemmän, Gattuso lisäsi.

Neljännesvälierävastustajansa Granada saa tietää perjantaina kello 14 järjestettävässä arvonnassa. Helppo kierros ei ole luvassa, sillä Napolin matka kävi Granadalle kalliiksi.

Kaikkiaan kolme pelaajaa – maalintekijä Ángel MontoroGermán ja Yangel Herrera saivat pelissä varoituksen, joka täytti heidän varoitustilinsä. Koko kolmikko on siis pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

Lisäksi peräti kolme Granadan pelaajaa loukkaantui ottelussa. Darwin MachísinMaxime Gonalonsin ja Carlos Nevan poissaolojen pituudesta ei ole vielä tietoa, mutta jos hekin tai joku/jotkut heistä joutuu sivuun 11.3. ja 18.3. pelattavalta seuraavalta kierrokselta, alkaa lähtötilanne olla hyvin tukala.

Jo aiemmin Granadan sairaslistalla ovat olleet Luis SuárezLuis MillaAlberto Soro ja Quini. Neva ja German ovat Granadan kaksi eniten tällä kaudella pelannutta pelaajaa. Kaikkiaan kuudesta eniten pelanneesta seuraavasta europelistä on mahdollisesti sivussa jopa neljä.

Lähde: AS


PÄIVÄN VIHJE: PSG – BAYERN MÜNCHEN

Pariisin kevätilta tarjoaa aivan uskomattoman herkulliset lähtökohdat PSG – Bayern München -matsille