Granada – kausiennakko 2019-20: Yli sadan La Liga -maalin kärki tähdittää piskuista andalusialaisseuraa

© Kuva: Getty Images

Viime kausi

Granada putosi Segundaan keväällä 2017. Ensimmäinen kausi Segundassa oli epäonnistunut. Seuran tavoite oli nousta välittömästi takaisin La Ligaan, mutta Granadan loppukausi sujui heikosti, ja seura jäi kymmenenneksi.

Viime kausi oli sen sijaan suurmenestys. Granada oli vahva läpi kauden, eikä kokenut missään vaiheessa todellista suvantovaihetta. Yksi Granadan suurimmista vahvuuksista olikin nimenomaan tasaisuus – monella tapaa.

Granadan puolustus oli sarjan paras. Granada päästi 42 sarjaottelussa vain 27 maalia. Rui Silva oli kuin itse varmuus maalillaan ja nappasi luonnollisesti vähiten maaleja päästäneenä maalivahtin Zamora-pystin itselleen.

Samaan aikaan hyökkäys oli monipuolinen ja tehokas. Viime kauden 50 parhaan maalintekijän joukossa oli vain yksi Granadan pelaaja. 27-vuotias Antonio Puertas teki viime kaudella kymmenen maalia, ja hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli ainoa Granadan pelaaja, joka teki viime kaudella yli kuusi maalia sarjassa. Maalit jakautuivat tasaisesti koko joukkueen kesken.

Pelaajasiirrot – lähteneet

Adrián Castellano (lp, 25, Numancia)

Laitapuolustaja jäi viime kaudella Granadassa pieneen rooliin Diego Martínezin alaisuudessa. Castellano pelasi vain seitsemässä sarjaottelussa, eikä Granada nähnyt Castellanolle käyttöä sarjatasoa korkeammalla. Numancia maksoi Granadalle Castellanosta 300 000 euroa.

Pablo Vázquez (kp, 24, Badajoz)

Toppari nousi Granadan B-joukkueesta edustuksen mukaan vuosi sitten. Vázquez ei pelannut syyskaudella minuuttiakaan ja pääsi vain muutaman kerran penkille. Edessä oli tammikuinen lainasiirto CyD Leonesaan. Siellä toppari sai kiitettävästi vastuuta. Vázquez siirtyi ilmaiseksi Badajozin riveihin.

Sergio Peña (kk, 23, FC Emmen)

Perun A-maajoukkuemies vietti viime kauden lainalla Portugalin pääsarjassa Tondelan riveissä, ja sai naapurimaassa mukavasti peliaikaa. Peña siirtyi pysyvällä siirrolla ilmaiseksi Hollantiin FC Emmenin paitaan.

José Antonio González (kk, 23, Córdoba)
Alberto Martín (kk, 30, ilman seuraa)
Fran Rico (kk, 31, ilman seuraa)
Nicolás Aguirre (kk, 29, ilman seuraa)
Raúl Baena (kk, 30, ilman seuraa)

Pelaajasiirrot – saapuneet

Domingos Duarte (kp, 24, Sporting Lissabon)

Kookas toppari vietti viime kauden lainalla Segundassa Deportivossa. Duartella on myös kokemusta Portugalin pääsarjasta kahden kauden ajalta, vaikkei Duarte päässytkään koskaan debytoimaan Sportingissa. Granada maksoi Duartesta kolme miljoonaa euroa.

Darwin Machís (lh, 26, Udinese)

Machís on Roberto Soldadon kanssa Granadan nimekkäin vahvistus. Venezuelan A-maajoukkueen avainpelaajalla on kokemusta La Ligasta ja Serie A:sta noin 50 ottelun verran. Viime kauden ensimmäinen puolikas sujui Udinesessa ja kevätkausi Segundassa Cádizissa. Machís tuo Granadaan huomattavasti nopeutta ja maalintekovoimaa. On edustanut aiemminkin urallaan Granadaa.

Roberto Soldado (kh, 34, Fenerbahçe)

Soldado on kaikille jalkapalloa seuraaville tuttu nimi. Kokenut espanjalaiskärki on tehnyt La Ligassa yli sata maalia ja kokemusta löytyy myös Tottenhamista ja Espanjan A-maajoukkueesta. Real Madridin paidassa La Ligan mestaruuden voittaneen Soldadon rooli jäi varsin pieneksi viime kaudella Fenerbahçessa, ja kärki halusi palata kotimaahansa. Luvassa suuri rooli.

Yan Brice (kk, 21, Sevilla)
Fede Vico (kk, 24, Leganés)
Neyder Lozano (kp, 25, Elche)
Yangel Herrera (kk, 21, Manchester City)

Tiesitkö

Granadan 38-vuotias Diego Martínez on nuorin alkavalla kaudella La Ligassa valmentava luotsi. Martínez on samalla ainoa alle 40-vuotias päävalmentaja La Ligassa.

Valmennus

Diego Martínez on suurin yksittäinen syy sille, miksi Granada nousi sarjaporrasta ylemmäksi La Ligaan.

38-vuotias vigolaisluotsi saapui Granadan peräsimeen vuosi sitten. Granadalla oli alla surkea kausi. Seura oli asettanut tavoitteekseen välittömän nousun takaisin La Ligaan, mutta seura ei päässyt edes nousukarsintoihin. Martínez saapui Granadan peräsimeen, ja yksinkertaisti Granadan pelitapaa.

Ensimmäisenä tehtävänään Martínez tukki Granadan puolustuksen, joka oli vuotanut edellisellä kaudella. Monet odottivat, että sen johdosta Granadan hyökkäyspelaamisesta tulisi vaisumpaa. Martínez onnistui siinä kuitenkin täydellisesti. Pelillinen tasapaino oli palannut Granadaan.

Granadan puolustus oli Martínezin avulla koko Segundan paras. Seura päästi 42 ottelussa vain 30 maalia. Granada teki kaksi maalia vähemmän kuin edellisellä kaudella, mutta loistavan puolustuksensa ansiosta paransi valtavasti sijoitustaan ja nousi takaisin La Ligaan. Se ei ole sattumaa, ja siitä Granada saa kiittää 4-2-3-1 -formaatioon luottavaa Martínezia.

Tärkein pelaaja – Roberto Soldado

Roberto Soldado saapui Granadaan kesällä ilmaisella siirrolla Turkista.

Vaikka Granadalla on jalkeilla varsin kokenut joukkue, ei sillä ole toista Soldadon kaltaista pelaajaa, jolle absoluuttiset huippusarjat ovat tuttuja vuosikausien kokemuksella.

Soldado on luonnollisesti hidastunut vuosien saatossa, eikä valencialaiskärjen liike ole enää samanlaista kuin uran huippuvuosina, mutta Soldado on edelleen boksissa yksi sarjan vaarallisimmista kärjistä. Eri asia onkin, kuinka paljon Soldado saa laadukkaita maalintekopaikkoja.

Soldado kykenee edelleenkin viimeistelemään, mutta lähtökohtaisesti Granada luo hyvin vähän maalintekopaikkoja verrattuna muihin seuroihin. Se vaikeuttaa kärjen tehtävää.

Arvio

Sija: 19

Granada nousi La Ligaan hyvän puolustuksensa ansiosta. Hyökkäyspäässä tehot jakautuivat tasaisesti, mutta pääsarjassa haaste on valtavasti vaikeampi jokaisella osa-alueella.

Hyvää puolustusta ei rakenneta hetkessä, ja Granada voi sen avulla sinnitellä taistelussa putoamista vastaan. Seuran on kuitenkin tehtävä enemmän maaleja kuin viime kaudella. Se on itsestään jo suuri haaste, kun sarjataso vaihtuu.

Kykeneekö Roberto Soldado vanhoilla päivillään yli kymmenen maalin kauteen? Jatkaako Antonio Puertas maalitehtailujaan La Ligassa – sarjassa, jossa hän ei ole koskaan pelannut? Lunastaako ikuinen lupaus Álvaro Vadillo viimein odotukset? Paljon kysymysmerkkejä, joihin saamme vastaukset syyskauden aikana. Tällä hetkellä mikään ei merkkaa sitä, miksi seura ei putoaisi takaisin Segundaan.

Ihanneavaus

Kokoonpanolista

# PelaajaPositioPelipaikkaIkä
1Rui SilvaMVMaalivahti7.2.1994
13Aarón EscandellMVMaalivahti27.9.1995
22Domingos DuarteKPToppari10.3.1995
20Jesús VallejoKPToppari5.1.1997
6Germán SánchezKPToppari31.10.1986
18Neyder LozanoKPToppari4.3.1994
15Carlos NevaVPVasen laitapuolustaja12.6.1996
3Álex MartínezVPVasen laitapuolustaja12.8.1990
2Dimitri FoulquierOPOikea laitapuolustaja23.3.1993
16Víctor Díaz (C)OPOikea laitapuolustaja12.7.1988
17QuiniOPOikea laitapuolustaja24.9.1989
21Yangel HerreraPKKPuolustava keskikenttä7.1.1998
4Maxime GonalonsPKKPuolustava keskikenttä10.3.1989
12Ramon AzeezKKKeskikentän keskusta12.12.1992
8Yan BriceKKKeskikentän keskusta26.8.1997
19Ángel MontoroKKKeskikentän keskusta25.6.1988
5Luis MillaKKKeskikentän keskusta7.10.1994
14Fede VicoHKKHyökkäävä keskikenttä4.7.1994
24KenedyVHVasen laitahyökkääjä8.2.1996
11Darwin MachísVHVasen laitahyökkääjä7.2.1993
10Antonio PuertasOHOikea laitahyökkääjä21.2.1992
26Alberto SoroOHOikea laitahyökkääjä9.3.1999
23Jorge MolinaKHKeskushyökkääjä22.4.1982
7AntoñínKHKeskushyökkääjä16.4.2000
9Roberto SoldadoKHKeskushyökkääjä27.5.1985

Tuukka Ikkeläjärvi
Twitter: https://twitter.com/tuukka_21


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.