[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Gironan viime kausi oli jokaisella osa-alueella loistava. Ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjaan noussut seura taisteli tasaväkisesti aina loppuun saakka europaikoista, vaikka jäikin lopulta niiden ulkopuolelle.

Gironalla oli yksi vahvimmista peli-identiteeteistä toissa kaudella La Ligassa. Pablo Machín sai pidettyä Gironan pelitavan samanlaisena myös pääsarjassa. Siihen ei aluksi moni uskonut.

Kolmen topparin linjalla pelannut Machín halusi tukkia keskikentän, jossa oli parhaillaan kuusi pelaajaa tiiviinä pakettina katkomassa syöttölinjoja. Girona otti kaiken hyödyn irti erikoistilanteista, joissa seura oli yksi Euroopan parhaista viime kaudella.

Monet olettivat Gironan putoavan välittömästi takaisin Segundaan, mutta mitä vielä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Rubén Alcaraz (Real Valladolid)
Keskikentän keskusta, 27-vuotias

Girona hankki Alcarazin kolme vuotta sitten. Segundassa miehelle vielä löydettiin jonkin verran käyttöä, mutta ei enää pääsarjassa. Viime kauden Alcaraz pelasi lainalla Segundan Almeríassa ja hyvin pelasikin. Myytiin miljoonalla eurolla Real Valladolidiin, jossa saa nyt kunnon näyttöpaikan pääsarjatasolla.

Farid Boulaya (Metz)
Hyökkäävä keskikenttä, 25-vuotias

Tuli Gironaan vuosi sitten. Mahtui syyskauden aikana pelaamaan tasan yhdessä ottelussa. Kevät sujui lainalla Ranskan Metzissä, jonne myytiin kauden päätteeksi 800 000 eurolla.

Eloi Amagat (New York City FC)
Hyökkäävä keskikenttä, 33-vuotias

Amagat on pelannut Gironassa suuren osan urastaan. Taso ei vain enää riitä. Pelasi viime kaudella kokonaiset 13 minuuttia. Lähti ilmaissiirrolla New York City FC:hen.

Sebas Coris (Gimnàstic, laina)
Vasen laitahyökkääjä, 25-vuotias

Gironan oma kasvatti pärjäsi vielä kun joukkue pelasi Segundassa. Kun Girona nousi, Coris lainattiin Segundan Osasunaan. Tämän kauden mies pelaa lainalla saman sarjatason Gimnàsticissa.

Pablo Maffeo (Manchester City U23, laina päättyi)
Oikea laitapakki, 20-vuotias

Maffeo ehti pelata Gironassa kolmeen otteeseen lainalla. Viime kaudella otteet olivat jo niin vakuuttavia, että Maffeo oli Gironan parhaita pelaajia. Palasi kauden päätteeksi Manchester Cityyn, joka myi nuorukaisen Stuttgartiin yhdeksällä miljoonalla eurolla.

Douglas Luiz (Manchester City, laina päättyi)
Keskikentän keskusta, 20-vuotias

Toinen onnistunut Man City -laina. Luiz sai Gironassa vastuuta 17 ottelussa yhteensä vain 450 minuuttia. Kuka tietää, saapuuko Luiz Gironaan tällekin kaudelle. Hän ei nimittäin saanut pelilupaa Englantiin.

Michael Olunga (Hengfeng, laina päättyi)
Keskushyökkääjä, 24-vuotias

Olunga lainattiin Gironaan tekemään maaleja. Niitä syntyi kolme 16 ottelussa. Ei mikään superhuono muttei erityisen hyväkään.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Marc Muniesa (Stoke)
Toppari, 26-vuotias

Girona on jutun kirjoitushetkellä vahvistanut joukkuettaan hyvin maltillisesti. Stokesta ostettiin viidellä miljoonalla eurolla Marc Muniesa. Barcelona-kasvatti on Gironalle hyvin tuttu mies, sillä hän pelasi joukkueessa lainalla viime kauden. Lihasvammat vaivasivat ja loppukauden Muniesa istui suurelta osin penkillä. Vain 14 pelatusta ottelusta huolimatta Girona oli valmis rikkomaan siirtoennätyksensä Muniesaan.

Johan Mojica (Rayo Vallecano)
Vasen laitapakki, 25-vuotias

Siirtoennätystä sivuttiin myös Mojican kohdalla. Hänet Girona osti viidellä miljoonalla Rayo Vallecanosta. Ja aivan kuten Muniesan tapauksessa myös Mojican suhteen Girona tietää, mitä saa. Mies kun on pelannut joukkueessa lainalla viimeiset 1,5 vuotta. Viime kaudella Mojica oli Gironassa avauksen vasen pakki ja kirjasi tililleen neljä maalisyöttöä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö

Girona on hyvin perinteikäs katalonialainen seura. Silti viime kausi oli vasta sen ensimmäinen pääsarjassa, vaikka Girona oli ollutkin hyvin lähellä sarjanousua useamman vuoden putkeen.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]Eusebio Sacristán on osoittanut kykenevänsä valmentamaan La Ligassa. Pesti Real Sociedadissa oli pääosin positiivinen, vaikka se päättyikin lopulta potkuihin.

Sacristánin Real Sociedad oli pelillisessä mielessä äärimmäisen mielenkiintoinen joukkue. Pallottomana Real Sociedad vetäytyi usein jopa kuuden puolustajan linjaan, mutta iski vastaan usealla eri tavalla. Sacristánin joukkueet ovat tunnettuja siitä, miten useita variaatioita se kykenee käyttämään ottelun sisällä.

Joskus pallonriiston jälkeen lähdetään nopeasti ylös pitkän pallon kera. Sen vuoksi Sacristán pitää nopeista pelaajista laidoillaan, joita luotsi pitää suuressa arvossa. Vastahyökkäyspeli ei ole kuitenkaan Sacristánin joukkueiden ainoa vahvuus. Vahvan Barcelona-taustan omaava Sacristán osaa myös – kuten olettaa saattaa – pelata vahvaa pallonhallintajalkapalloa.

Nyt Sacristánilla on käytössään valtavasti rajallisempi materiaali kuin Real Sociedadissa. Sen vuoksi on tärkeää, että luotsi hallitsee useamman pelitavan. Gironassa nähdään todennäköisesti vahvaa vastahyökkäysjalkapalloa tänäkin vuonna, vaikka valmentaja vaihtui.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1532953544728{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Cristhian Stuani

[/vc_column_text][vc_column_text]

Stuani oli viime kaudella Euroopan TOP 5 -sarjojen paras päämaalien tekijä. Uruguaylainen oli etsinyt jo pidemmän aikaa seuraa, jonka pelitapaan hän sopisi. Nyt sellainen tuli eteen – täydellisesti.

Machínin Gironan pelitapa sopi loistavasti Stuanille. Girona keskitti paljon palloa boksiin, jossa Stuani oli päineen välissä. 31-vuotias Stuani ei ole pääpelaajaksi pitkä, mutta uruguaylainen on kenties koko sarjan paras kärki sijoittumaan boksissa. Stuani on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja se näkyy myös maalipörssissä.

Stuani ampui viime kaudella 21 maalia La Ligassa. Se on huima saldo.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 15

Girona tulee alustavasti putoamaan sarjataulukossa. Machínin poistuminen on suuri takaisku Gironalle. Girona ei halunnut luopua menestysluotsistaan, mutta Machín ei kyennyt hylkäämään Sevillan tarjousta.

Girona ja Machín tekivät niin pitkään yhteistyötä, että seura ehti tottua ja sopeutua täysin Machínin metodeihin. Nyt seuraan on saapunut Eusebio Sacristán, joka on La Liga -tasolla kokeneempi valmentaja kuin Machín. Se on etu Gironalle, sillä Sacristán on osoittanut kykenevänsä valmentamaan tällä tasolla.

Suuri kysymysmerkki on kuitenkin se, miten ja kuinka nopeasti Sacristán saa omat ideansa pelaajilleen. Gironan materiaali ei ole nimittäin läheskään samalla tasolla kuin Sacristánin aikaisemman joukkueen, Real Sociedadin.

Uhkakuvat ovat ilmassa, ellei Girona vielä vahvista joukkuettaan ennen siirtoikkunan loppua. Jutun kirjoitushetkellä Gironan kokoonpanossa on vain 18 pelaajaa.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=30 /]

Tuukka Ikkeläjärvi ja Jaakko Perttilä[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]