Lehti: Barcelonan ongelmat paisuvat – pitkäaikainen talousjohtaja erosi sisäisten jännitteiden vuoksi

© Kuva: Getty Images

Barcelona on viihtynyt tällä kaudella negatiivisemmissa otsikoissa kuin seurassa on todennäköisesti toivottu. Ongelmia on tullut vastaan kentällä ja sen ulkopuolella.

Tuoreimpana takaiskuna on pitkäaikaisen talousjohtaja Montserrat Fontin irtisanoutuminen. Vuodesta 2005 asti seurassa työskennellyt Font ilmoitti katalaanilehti El Trianglen mukaan erostaan tänään, keskiviikkona.

Lehden tietojen mukaan Fontin lähdön taustalla ovat jännitteet ja erimielisyydet hänen ja Barcelonan talousstrategiajohtaja Pancho Schroderin välillä. Font ei ollut tyytyväinen Schroderin tapaan hallita seuran taloutta. Hän jopa kieltäytyi allekirjoittamasta joitain Schroderin ehdottamia suunnitelmia, kuten stadion- ja asuinkompleksiprojekti Espai Barçaa, jonka takia seura on joutunut nostamaan alustavaa 600 miljoonan euron budjettiaan yli 800 miljoonan euroon.

Näin ollen Font päätti paineen alla irtisanoutua. Hänen eronsa astuu virallisesti voimaan 1. maaliskuuta. Barcelonan johtoporras on huolissaan Fontin lähdöstä, koska hän on tiettävästi yksi arvostetuimmista seurajohtajista Blaugranassa.

Aiemmin tällä viikolla olemme jo uutisoineet, että myös Barcelonan seurajohdon ja pelaajiston välille on syntynyt kitkaa. Eripuran taustalla ovat lehtiväitteet siitä, että Barcelonan palkkaama someyritys I3 Ventures olisi kritisoinut sosiaalisessa mediassa seuran piikkiin henkilöitä, jotka puolestaan ovat kritisoineet Barcelonaa ja sen seurajohtoa.

I3 Ventures on väitetysti useilla hallinnoimillaan sometileillä kritisoinut muun muassa Barcelonan kapteenia Lionel Messiä ja seuran luottotopparia Gerard Piquétä.

Barcelona julkaisi nopeasti maanantaina oman vastineensa, jossa se irtisanoutui väitteistä, joiden mukaan yhteistyön pyrkimyksenä oli kiillottaa seurajohdon ja etenkin puheenjohtaja Josep Maria Bartomeun julkisuuskuvaa.

Seuran tiedotteessa todettiin, ettei Barcelonalla ole ollut missään vaiheessa pyrkimystä tahria kolmansien osapuolien – henkilöiden, yhteisöjen tai järjestöjen – imagoa. Seura myönsi, että I3 Ventures palkattiin vuonna 2017 valvomaan Barcelonaa koskevaa someviestintää – niin positiivista kuin negatiivistakin – mutta maanantaisen tiedotteen mukaan someyrityksellä ei ole yhteyttä edellä mainittuihin tileihin.

Puheenjohtaja Bartomeu kertoi kuitenkin tiistaina seuran uudessa tiedotteessa, että hän on määrännyt Barcelonan ja I3 Venturesin välisen sopimuksen purettavaksi, koska yksi yhtiön hallinnoimmista sometileistä on kritisoinut ”sopimattomasti” seuraorganisaation jäseniä.

Hän kiisti kuitenkin yhä vahvasti, että Barcelona olisi palkannut I3 Venturesin, jotta someyritys voisi halveerata seuraorganisaatiota tai sen jäseniä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.