Ensin oli Konrad de la Fuente, 19, sitten Jean-Clair Todibo, 21, ja nyt Junior Firpo, 24. Barcelona on ripeällä tahdilla ”klousaamassa” useita kauppoja.

Ilman viime hetken yllätyksiä Junior matkaa pian Englantiin ja Leeds Unitediin, kertoo Sport. Neuvottelut ovat edenneet hyvin nopeasti, ja siirto saatetaan virallistaa jo kahden seuraavan päivän aikana.

Espanjalainen laitapuolustaja olisi itse halunnut vaihtaa seuransa AC Milaniin, mutta Leedsin väliintulo on muuttanut kaiken. Valioliigaseura onnistui vakuuttamaan Juniorin siitä, että hänen kannattaa jatkaa uraansa Länsi-Yorkshiressa ja että hän saa kaipaamaansa vastuuta siellä.

Junior on viettänyt kaksi edellistä kauttaan Barcelonassa. Sportin mukaan katalonialaiset saavat hänen myynnistään noin 15 miljoonaa euroa. Monet muutkin valioliigaseurat tekivät hänestä tarjouksia, mutta vain Leedsin projekti oli sellainen, jolle pelaaja halusi sanoa tahdon.

Leedsin urheilutoimenjohtajana toimii Víctor Orta, ja joukkuetta valmentaa kulttikoutsi Marcelo Bielsa. Iloista ja aktiivista jalkapalloa viime kaudella pelannut Leeds sijoittui sarjataulukossa yhdeksänneksi.