Atlético Madrid ei aio osallistua Euroopan Superliigaan.

Atletista tuli jo kahdeksas seura, joka on vetäytynyt hankkeesta. Ennen Atléticoa saman ratkaisun tekivät kilpailun kaikki kuusi englantilaisseuraa sekä italialainen Internazionale.

– Atlético de Madrid teki maanantaina päätöksen tähän projektiin liittymisestä sellaisissa olosuhteissa, joita ei enää ole olemassa, seuran tiedotteessa sanottiin.

– Meidän seurallemme harmonia kaikkien seurayhteisön jäsenten – etenkin kannattajiemme – kesken on elintärkeää. Edustusjoukkue valmentajineen on ilmaissut tyytyväisyytensä seuran päätökseen.

Superliigan 12 perustajajäsenestä ovat enää jäljellä Real Madrid, Barcelona, Juventus ja AC Milan. Lehtitietojen mukaan Milankin on vetäytymässä hankkeesta, ja Barcelonassakin lopullinen päätös Superliigaan osallistumisesta menisi joka tapauksessa jäsenistön päätettäväksi. On odotettavissa, että seuran jäsenistö ei puoltaisi hanketta.

Juventuksen puheenjohtaja ja yksi Superliigan puuhamiehistä, Andrea Agnelli, myönsi, että Superliigaa ei näissä oloissa voi edistää.

– Pidän edelleen hanketta hyvänä, mutta on selvää, että projekti ei nyt etene, Agnelli sanoi tuoreeltaan.

Korjaus klo 13.18: Atléticosta tuli jo kahdeksas vetäytynyt seura, eikä seitsemäs kuten alun perin uutisoimme. Ennen Atletia vetäytymisestään ehti tiedottaa Inter.