Euroopan Superliiga -hanke on kovaa vauhtia törmäämässä seinään.

Tiistaina uutisoitiin englantilaisseurojen vetäytymisestä. Se tarkoittaa kuutta 12 perustajajäsenestä. Lisäksi Barcelonan ja Atlético Madridin on kerrottu olevan varauksellisella kannalla Superliigaan osallistumisen suhteen.

LUE MYÖS: Lehti: Atlético Madrid ja Barcelona vetäytymässä Euroopan Superliigasta

Uuden kilpailun puheenjohtajana toimisi Real Madridin Florentino Pérez. Tuoreessa L’Équipen haastattelussa Pérez vakuutti, että hanketta jatketaan edelleen. Péreziltä kysyttiin, onko hän huolissaan seurojen vetäytymisestä.

– En ole. Tämä on vakava asia. Kaikki ovat sitoutuneet viemään hankkeen läpi ja löytämään ratkaisun. Ketään ei ole painostettu, Pérez sanoi.

Asiaan otettiin kantaa myös Superliigan tiedotteen muodossa.

– Huolimatta englantilaisseurojen ilmoitetusta poistumisesta, johon ne pakotettiin (niihin kohdistuvan paineen vuoksi), olemme vakuuttuneita siitä, että ehdotuksemme on täysin yhdenmukainen EU:n lainsäädännön ja määräysten kanssa, tiedotteessa sanottiin.

– Ottaessamme nykyiset olosuhteet huomioon, harkitsemme asiaa kuitenkin uudelleen löytääksemme sopivimmat mahdolliset vaiheet projektin muotoilemiseksi.

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

L’Équipen haastattelussa Péreziltä kysyttiin lisäksi jälleen, miksi Bayernn München ja PSG eivät ole 12 perustajajäsenen joukossa.

– Olen varma, että PSG ja Bayern liittyvät kilpailuun lopulta, mutta emme ole vielä puhuneet heidän kanssaan.

Aiemmassa haastattelussa Pérez vihjasi, että nuoret eivät jaksa katsoa 90 minuutin pituisia jalkapallo-otteluita. Pelattaisiinko Supeliigassa siis tiiviimpiä pelejä?

– En ole sen kannalla, vaikkakin on totta, että menetämme nuoria katsojia, jos otteluissa ei säily intensiteetti ja laatu. Meidän on jollain tapaa tehtävä otteluista kiinnostavampia, Pérez sanoi.

LUE MYÖS: La Ligan puheenjohtajalta armotonta tekstiä Real Madridin seurapomolle: ”Hän on hukassa”

LUE MYÖS: ”Real Madridia ei heitetä Mestarien liigasta pihalle” – Superliiga-pomo Florentino Pérez sanoo uuden kilpailun pelastavan kaikki seurat tuholta